Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe kies ik een gezond huisdier?


U heeft inmiddels een keuze gemaakt om cavia's als huisdieren te willen, besloten waar u ze vandaan haalt en hoeveel u er wilt. Dan staat u nu voor de uitdaging gezonde en gelukkige cavia's uit te zoeken om mee naar huis te nemen. Geen zorgen, er zijn een aantal manieren om te zien of uw toekomstige huisdieren fit en gezond zijn.

healthy guinea pig
Er zijn een aantal dingen waarop u kunt letten om ervoor te zorgen dat u een gezonde cavia kiest


  1. Hoe beweegt de cavia zich?
    Loopt de cavia soepel en zonder beperkingen? Let erop of een cavia zich niet onnatuurlijk beweegt of mank loopt.

  2. Kijk goed naar de omstandigheden waarin de cavia wordt gehouden
    Ziet het onderkomen van de cavia's eruit als een gezonde leefomgeving? Is er hooi, hebben ze voldoende ruimte, is er vers water en voer? Let ook goed op de uitwerpselen in het onderkomen om te zien of deze er normaal en stevig uitzien. Waterige uitwerpselen of uitwerpselen met een vreemde kleur kunnen duiden op een slechte gezondheid.

  3. Til de cavia op en onderzoek het dier
    Onderzoek de cavia heel voorzichtig. Maakt u zich er geen zorgen over als de cavia probeert weg te komen, dit is natuurlijk gedrag voor een dier dat u niet kent. Houd één hand onder de buik en ondersteun met uw andere hand zijn achterste. Til het dier op en houd het voorzichtig maar goed bij uw borst in de buurt. Bekijk uw toekomstige huisdier goed. Zijn de ogen helder en glanzend? Glanst de vacht en is deze mooi vol? Zijn de pootjes gaaf? Als het antwoord op deze vragen "ja" is dan is de cavia waarschijnlijk in goede gezondheid.
Holding a guinea pig
Til de cavia die u op het oog heeft voorzichtig op en controleer zijn gezondheid


Voordat u uw nieuwe huisdier mee naar huis neemt, moet u ook weten wat het geslacht van het dier is. Soms krijgen nieuwe cavia-eigenaren bijvoorbeeld een mannetjes cavia terwijl ze een vrouwtje nodig hebben. Zo kunt u snel met heel veel baby-cavia's zitten. Om dit te voorkomen is het van belang dat de persoon van wie u het dier koop weet wat het geslacht is. Vraag deze persoon u het te laten zien. Een vrouwtjes cavia (zeug) heeft tepels op haar buik.

Reacties

Er zijn nog geen reacties