Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Het uitzoeken van een geschikte cavia


Bij het uitzoeken van een cavia zijn er een aantal dingen om bij stil te staan. Eén van de eerste dingen waarover u een keuze moet maken is het caviaras dat u het liefste wilt hebben. Anders dan bij katten en honden, verschilt het karakter of aangeboren instinct van de verschillende caviarassen niet echt van elkaar. Het is dus gewoon een keuze gebaseerd op wat u het mooiste vindt!


Een volgende keuze die u moet maken is waar u uw cavia vandaan wilt halen. Er zijn namelijk voor- en nadelen verbonden aan het adopteren van een cavia uit het asiel en het kopen van een cavia in een dierenwinkel. Het adopteren van een cavia uit een opvang is een goede daad, maar als u echt graag een welbepaald ras wilt hebben dan kan het zijn dat u hier een tijd op moet wachten. U zult het ras dat u graag wilt hebben waarschijnlijk sneller vinden via een fokker, maar let dan wel op dat u een gezonde cavia koopt van een fokker die het het beste voor heeft met zijn dieren.


a guinea pig posing
Er zijn vele verschillende caviarassen waaruit u kunt kiezen


Kortom, als u een speciaal of nieuw caviaras wilt, dan zult u er werk - en geld - in moeten steken om het te vinden. Als u echter een cavia wilt hebben die u er gewoon leuk uit vindt zien, ga dan eens naar een opvangcentrum. Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat u verliefd wordt op een cavia die op een nieuw huis wacht.

Reacties

Er zijn nog geen reacties