Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Cavia's met honden en katten


Als u al een hond of een kat heeft, denk dan goed na voordat u een cavia neemt. Heeft u een hok en een buitenverblijf voor cavia's waar honden en katten niet bij kunnen? Uw hond of kat is misschien het vriendelijkste dier ter wereld, maar cavia's zijn voor veel dieren prooidieren en ze zijn daarom bang voor grotere diersoorten. Ook de geur en het gedrag van een kleine kat zal een cavia angstig maken, zelfs als het dier geen kwade bedoeling heeft.


Het kan zijn dat katten, honden en cavia's elkaars gezelschap accepteren. Toch moet elke vorm van interactie, gedurende hun hele leven, in de gaten worden gehouden. Cavia's bewegen zich snel, en u kunt het een hond of kat niet kwalijk nemen als hij er instinctief achteraan gaat. Zelfs een poot op de cavia om het tot stilstand te brengen kan het dier ernstig verwonden. Zorg er daarom altijd voor dat u in kunt grijpen als dat nodig is.


guinea pigs are safest away from other pets
Cavia's kunnen het beste apart van andere huisdieren zoals honden en katten worden gehouden

Als u heel graag cavia's wilt hebben maar ook al een hond of een kat heeft, dan is het lastig om deze dieren gescheiden te houden. Hierdoor heeft u een warm en goed geïsoleerd hok of een aparte kamer nodig waar uw hond of kat niet bij kan. Grotere dieren, met name katten, zijn vaak erg geïnteresseerd in cavia's en kunnen uren bij het caviahok zitten en nieuwsgierig naar binnen turen. Dit zorgt voor veel stress bij cavia's en om ze gezond en gelukkig te houden moet dit worden voorkomen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties