Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoeveel kosten cavia's?


De kosten voor het houden van cavia's zijn voornamelijk afhankelijk van het aantal cavia's dat u heeft. Twee cavia's hebben een hok, een ren, voer, een drinkfles, schoon nestmateriaal en verzorgingsproducten nodig. Als u deze benodigdheden eenmaal heeft aangeschaft, dan kunt u erop rekenen dat u daarna rond de €3 per week kwijt bent aan nestmateriaal en €3/€4 per week aan voer. Dit bedrag wordt niet veel hoger als u nog een cavia aanschaft, maar bij een vierde zult u bijvoorbeeld de ren moeten uitbreiden.


Cavia's zelf zijn doorgaans niet duur, of u ze nu in een dierenwinkel of in een opvang koopt. De kosten zijn meestal ongeveer gelijk (maar kunnen uiteenlopen van €10 tot €100). Denk voordat u een cavia koopt ook eens na over de optie er één uit een opvang te halen, daar wachten genoeg cavia's op een nieuw thuis.

Guinea pigs are great pets
Cavia's zijn relatief goedkope huisdieren

Hoeveel kost het om een cavia uit een opvang te adopteren?
De kosten kunnen per opvang verschillen, maar doorgaan zal dit rond de €25 liggen. Met dit bedrag compenseert u een beetje de kosten die de opvang heeft gemaakt voor het verzorgen van uw nieuwe huisdier. Vaak zal de opvang vragen over het dier dat u adopteert kunnen beantwoorden. Misschien zullen ze u ook vragen stellen over het onderkomen dat u voor het dier heeft en of het gezelschap van een ander dier zal hebben. Voel u zeker niet aangevallen, dit is een teken dat de opvang het goed voorheeft met de dieren.

Hoeveel kost een cavia uit een dierenwinkel?

De prijs voor een cavia uit een dierenwinkel zijn ongeveer gelijk aan die van een opvang (rond de €25). Denk van tevoren eens na of u niet liever een cavia uit een opvang haalt. Als u besluit dat u toch een cavia wilt kopen, probeer dan meer te weten te komen over de reputatie van de dierenwinkel of fokker, om er zeker van te zijn dat u een gezond dier aanschaft en de moeder van het dier goed is verzorgd.

Gerelateerde producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties