Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoeveel tijd kost een cavia?


Cavia's zijn vergeleken met andere huisdieren vrij makkelijk te verzorgen, maar natuurlijk hebben ook cavia's dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse zorg nodig. Afhankelijk van bijvoorbeeld het soort caviahok dat u heeft, kunt u ervan uitgaan dat het verzorgen van een cavia gemiddeld 15 minuten per dag in beslag neemt. Misschien lijkt dit een hele klus, maar als u uw cavia's steeds beter leert kennen wordt het waarschijnlijk iets waarnaar u uit zult kijken.red guinea pig eating dry food
Cavia's moeten dagelijks worden verzorgd

  1. Cavia's moeten tweemaal per dag worden verzorgd. Hun droogvoer en hooiruif moet worden aangevuld en ze hebben verse groente en fruit nodig om op te knabbelen. Zorg er ook altijd voor dat ze voldoende vers water hebben. Als u meer te weten wilt komen over wat en hoeveel u uw cavia's kunt voeren, klik dan hier.

  2. Als u denkt dat dat het hok van uw cavia's warm genoeg is om ze in de winter buiten te laten, zorg er dan wel voor dat ze voldoende nestmateriaal hebben om in weg te kruipen. Heeft u geen goed-geïsoleerd hok, dan kunt u een oud kleed over het hok leggen om het een beetje beter te isoleren.

  3. Cavia's hebben elke dag beweging nodig dus ze moeten dagelijks de kans hebben om tijd in hun ren door te brengen. Als uw caviahok een ren heeft, zoals de Eglu Go, dan kunt u simpelweg de deur van het hok openen als u 's ochtend uw cavia's te eten geeft. Als uw hok geen ren heeft, dan zult u ze elke dag naar een losstaande ren moeten brengen om ze toch de mogelijkheid te geven om hun pootjes te strekken. Als de ren buiten staat vinden cavia's het fijn om hier de hele dag te zijn, als het weer het toelaat ten minste.

  4. Wat betreft het schoonmaken van het hok. Als u minder dan vier cavia's heeft is het niet nodig om het hok dagelijks helemaal schoon te maken. Tweemaal per week is voldoende, haal tussentijds bevuild nestmateriaal uit het hok.

  5. Controleer de gezondheid van uw cavia's elke week en verzorg hun vacht maandelijks (afhankelijk van het ras). Dit neemt niet veel tijd in beslag, zelfs niet als u veel cavia's heeft. Voor een nieuwe cavia-eigenaar kost dit misschien wat meer tijd maar oefening baart kunst.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties