Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Zal ik cavia's of konijnen nemen?


Konijnen en cavia's zijn allebei leuke huisdieren voor kinderen en volwassenen. Het antwoord op de vraag of konijnen of cavia's beter bij u passen hangt af van uw persoonlijke voorkeur en een aantal verschillen in hun dieet en levensduur. Cavia's en konijnen hebben ongeveer evenveel ruimte nodig. Konijnen leven echter doorgaans langer dan cavia's, een konijn wordt gemiddeld acht tot twaalf jaar, een cavia vijf tot acht. Het is iets ingewikkelder om een cavia een geschikt dieet te geven omdat ze niet zelf vitamine C kunnen produceren en konijnen wel. Maar cavia's zijn bijzonder zachtaardige en aanhankelijke huisdieren.

cute baby guinea pigs
Cavia's zijn bijzonder zachtaardige dieren


Als u een maatje zoekt voor het konijn of de cavia dat u al heeft, kies dan voor een soortgenoot. Uw andere huisdieren zijn misschien vriendelijk tegen uw nieuwe cavia, maar een cavia is een groepsdier en heeft daarom het gezelschap van een soortgenoot nodig.


Konijnen kunnen ook bijzonder lief en rustig zijn, maar als u een cavia heeft is het belangrijk om te onthouden dat ze gescheiden moeten worden gehouden. Ze hebben niet alleen verschillende voedingsbehoeften, konijnen zijn ook aanzienlijk sterker dan cavia's en zelfs een konijn met de beste intenties kan een cavia ernstig verwonden. Tijdens het spelen kan een onbedoelde trap met een achterpoot schade aanrichten en het is daarom belangrijk dat beide diersoorten apart worden gehouden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties