Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Zes redenen om een cavia te nemen


 1. Gezelschapsdieren
  Cavia's zijn fantastische gezelschapsdieren. Ze zijn vocaal, knuffelen graag en vormen een sterke band met hun soortgenoten en hun verzorgers. Hoe meer tijd u met uw dieren doorbrengt, hoe beter u hun persoonlijkheden leert kennen. U zult waarschijnlijk merken dat de band tussen u en uw cavia's steeds sterker wordt en uw dieren steeds meer interesse in u gaan tonen. Veel mensen met cavia's laten weten dat als hun dieren hun mens beter leren kennen, ze hen gaan volgen of in hun ren heen en weer gaan lopen om beter te kunnen zien wat u allemaal aan het doen bent.

 2. Leuk voor kinderen
  Cavia's zijn bijzonder zachtaardige dieren waardoor ze over het algemeen geschikt zijn voor kinderen van verschillende leeftijden, zolang een kind heeft geleerd hoe het met dieren moet omgaan. Cavia's zijn kleine, handelbare dieren die het fijn vinden om te worden vastgehouden en door hun eigenaren gevoerd te worden. Kinderen van alle leeftijden kunnen met ze spelen - jonge kinderen op de grond zodat ze de dieren niet kunnen laten vallen, en oudere kinderen kunnen met ze spelen in hun ren of door de dieren op schoot nemen. Het houden van cavia's is leuk voor iedereen, al blijft het de verantwoordelijkheid van het hele gezin. Over het algemeen wordt aanbevolen alleen kinderen van 11 jaar of ouder alleen voor de dieren te laten zorgen.


 3. guinea pigs sharing a carrot
  Cavia's zijn heel vriendelijk en handelbaar

 4. Plezier
  Het houden van cavia's is enorm leuk. Als u nooit eerder cavia's heeft gehad, dan zult u gaandeweg ervaren hoe leuk het zorgen voor deze dieren kan zijn. U zult ze bijvoorbeeld naar de deur van de ren zien racen wanneer u ze verse groente komt brengen. Ook kan het heel leuk zijn om de natuur in te gaan en te zoeken naar smakelijke snacks voor uw cavia's. Uw cavia's zullen u erg dankbaar zijn!

  Het leuke aan het hebben van cavia's is dat u zult merken dat ze allemaal een eigen persoonlijkheid hebben. Sommige cavia's zijn bazig (heel grappig voor een dier ter grootte van een mango), anderen zijn juist heel aanhankelijk. Iedereen zal het erover eens zijn dat een goed verzorgde cavia een heel grappig dier is. Geef ze voldoende uitdaging en u zult eindeloos plezier aan ze beleven.

 5. Makkelijk te verzorgen
  Vergeleken met veel andere huisdieren zijn cavia's vrij makkelijk te verzorgen. Ze hoeven niet te worden uitgelaten, ze hebben geen vaccinaties en training nodig en ze kunnen een aantal restjes uit de keuken opeten. Moderne caviahokken, zoals de Eglu Go zijn makkelijk schoon te maken en hebben een ren zodat u uw dieren niet elke ochtend en avond hoeft te verplaatsen. Het gezond en tevreden houden van deze dieren is vrij makkelijk en deze gids geeft u alle informatie die u nodig heeft.

  Ook hebben cavia's niet veel vermaak nodig, zolang ze maar een soortgenoot hebben die ze gezelschap kan houden. Een aantal speeltjes en voldoende ruimte is voldoende. Kortom, cavia's zijn makkelijk te verzorgen en het kost niet veel moeite om een gezond en gelukkig dier te houden.

 6. Shows
  Geloof het of niet, maar er worden al eeuwen caviashows gehouden. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een traditie waar honderden mensen hun dieren laten zien.

  De jury bestaat uit cavia-kenners die de cavia's aan de hand van een aantal kenmerken beoordelen om vervolgens een prijs toe te kennen. De tanden, oren, vacht en ogen worden bekeken, het dier wordt volledig onderzocht en geëvalueerd aan de hand van de rasstandaard. Het beste dier wordt beloond met een rosette. Waarom geeft u het geen kans?
 7. Guinea pig being judged
  Cavia-shows zijn een populair evenement

 8. Caviaclubs
  Net als shows zijn er ook caviaclubs. Hier komen cavialiefhebbers samen om bijvoorbeeld tips en ervaring uit te wisselen. U kunt bijvoorbeeld deelnemen door u in te zetten als vrijwilliger.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties