Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoeveel kost het om een cavia te laten castreren?


Vrouwtjes (zeugen) kunnen worden gesteriliseerd en mannetjes (beren) kunnen worden gecastreerd. De kosten voor het steriliseren en castreren van cavia’s kunnen variëren, maar een operatie kost meestal tussen de €80 en €120 per cavia. Als je doel enkel is om ongewenste zwangerschappen te voorkomen, dan is het natuurlijk voldoende om één van de seksen te laten helpen.

Zowel de zeugen als de beren hebben een operatie nodig wanneer ze gesteriliseerd of gecastreerd worden. Een operatie is stressvol voor een cavia en ook niet zonder risico’s. Als het dus mogelijk is, kun je het beste kiezen voor één sekse. Dit verhindert het risico op kleintjes. Dat gezegd hebbende: het scheiden van de seksen moet er nooit voor zorgen dat er een cavia alleen gehouden wordt. Cavia’s zijn groepsdieren en hebben dus altijd gezelschap nodig..


Een jongen met zijn twee cavia’s in de Omlet buitenren voor cavia’s

Een jongen met twee cavia’s in hun Omlet inloopren voor cavia’s Omlet inloopren voor cavia’s

Vrouwtjes kunnen gestrest raken als ze zwanger zijn en geconfronteerd worden met hongerige jonkies. Geboortecomplicaties zijn ook niet ongewoon bij cavia’s. Als je jonge cavia’s wil, dan is het waarschijnlijk het beste om je favoriete caviasoort uit een van de vele opvangcentra of assiels te halen.

Reacties

Eli, 25 maart 2023

Hallo, Ik wil onze zeugjes laten steriliseren. Ik lees hier dat het dmv een spuitje mogelijk is. Dat lijkt me wel wat. Maar ik kan helaas helemaal nergens meer informatie vinden over deze methode. Kunnen jullie misschien de middel die hiervoor gebruikt wordt noemen? Of andere informatie? Ik ben er heel erg naar benieuwd! Hartelijk dank!