Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Een parkiet leren naar u toe te vliegen

Dit is een hele leuke vorm van interactie, en ook heel bruikbaar om een parkiet weer in zijn kooi te krijgen. Hiervoor moet u uw parkiet roepen, dus kies een makkelijk te onderscheiden woord of fluittoom die u nergens anders voor gebruikt. Het kan iets simpels zijn zoals 'kom' of 'vlieg'. Gebruik niet de naam van uw vogel terwijl u hem roept, dit zorgt voor verwarring.

Bied terwijl uw vogel op een van uw vingers zit de wijsvinger van uw andere hand aan. Houd uw vinger wat uit de buurt van uw vogel zodat hij moet fladderen om erop te springen. Blijf het door u gekozen woord of gefluit herhalen. Als het erop lijkt dat uw vogel niet weer wat hij moet doen, duw dat met uw vinger tegen zijn buik en houd hem meer verder weg, gewoon een paar centimeter. Uiteindelijk zal hij het sprongetje maken. Als hij dit doet, bied hem dan wat gierst aan om hem aan te moedigen het trucje te leren. Gierst helpt altijd!

green budgie flying
Vliegende parkiet

Vergroot na verloop van tijd de afstand tussen uw vingers zodat uw parkiet echt moet vliegen. Blijf steeds het commando herhalen. Als uw parkiet begrijpt wat de bedoeling is, laat hem dan naar uw vinger vliegen terwijl hij niet op uw hand zit. Begin ook hiermee terwijl u uw vinger bij hem in de buurt houdt en vergroot de afstand geleidelijk.

Uw vogel zou nu in stat moeten zijn om naar u toe te vliegen als u uw vinger aanbiedt en het commando uitspreekt. Uiteindelijk zal hij dit doen zonder dat hij hiervoor een beloning krijgt. Waarschijnlijk zal hij naast uw vinger ook uw schouders en hoofd graag als zitplek gebruiken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties