Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Een parkiet uitzoeken

Zoals voor het uitkiezen van elk huisdier geldt, is het belangrijk om eerst wat onderzoek te doen voordat u een dier koopt. De eerste stap heeft meer met u dan met de vogel te maken. Waarom wilt u vogels? Wie zal er voor ze zorgen, de kooi schoonmaken en met ze praten? Heeft u al eens eerder vogels gehouden? Heeft u een geschikte plek voor hun verblijf, uit direct zonlicht, tocht en een dampende keuken?

Als u dit heeft uitgezocht, dan kunt u over de vogels zelf gaan nadenken. Zoek informatie op en praat indien mogelijk eerst met andere parkieteneigenaren of kwekers, online of rechtstreeks. Het is goed om eerst wat meer over de dieren te leren voordat u ze daadwerkelijk aanschaft.

Laat u bij het maken van uw keuze niet te erg leiden door de kleur van het pluimage. Er zijn namelijk belangrijker dingen om uw keuze op te baseren zoals leeftijd, karakter en geslacht. Een vogel met een perfect verendek kan ouder en verlegen zijn, en dit is misschien niet de extraverte, spraakzame vogel waarop u had gehoopt.


Hen budgie in a cage
Een lichtgroene parkiet (pop)

Lees de volgende paragrafen voor meer informatie over het uitzoeken van een babyparkiet. Bereid uzelf voor op de komt van uw nieuwe parkieten met het vervolg van deze gids.

Reacties

Er zijn nog geen reacties