Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Parkietenspeeltjes

Net als mensen zijn parkieten dol op speelgoed. Met schommels, balletjes en zelfgemaakte speeltjes maakt u het leven van uw huisdieren leuker en zorgt u voor afleiding en beweging. Een parkiet die geen speeltjes heeft zal geen gelukkige vogel zijn, en zal zowel psychisch als mentaal lijden.


budgie_toys_for_cage
Parkieten hebben graag veel verschillende speeltjes

Parkieten houden van klimmen, schommelen en fladderen endoen doen niets liever dan hun omgeving met snavel en poten verkennen. Alle (niet giftige) voorwerpen waarop ze kunnen knabbelen zullen voor uren vermaak zorgen. Dit kan een zadenstick of een speeltje uit de dierenwinkel zijn, maar ook een simpele ping-pong bal of een zelfgemaakt speeltje.

Leg altijd twee of drie speeltjes in de kooi (naast de permanente accessoires zoals een schommel en een belletje). Verwissel de speeltjes om de paar dagen. Leg of hang niet alle speeltjes tegelijk in de kooi, dit beperkt de vliegruimte en de ruimte op de bodem van de kooi. Doe dit zeker niet als u een kleine kooi heeft, waar de vliegruimte van uw vogels sowieso al beperkt is.

Reacties

Er zijn nog geen reacties