Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Spiegeltjes voor parkieten

Spiegelspeeltjes staan vaak bovenaan de must-have lijst van vogeleigenaren. Toch zijn de meningen over de voordelen van spiegeltjes voor parkieten verdeeld als u slechts een vogel heeft. Natuurlijk zorgt een spiegeltje voor vermaak en sociale interactie (uw parkiet zal denken dat zijn spiegelbeeld een andere vogel is). Als u echter een vogel alleen houdt omdat u het dier tam wilt maken en wilt leren praten, dan kan zijn spiegel-vriendje dit proces vertragen. Als uw vogel de keuze moet maken tussen uw gezelschap en dat van de knappe vogel in de spiegel, dan kan het goed zijn dat u wordt afgewezen.


Budgie mirror
De Geo vogelspiegel past perfect bij de populaire Geo vogelkooi, en geeft uw vogels een glimmend oppervlak om mee te praten

Zijn spiegeltjes slecht voor parkieten?

In de jaren 1990 werden spiegeltjes gezien als een onmisbaar accessoire voor in de parkietenkooi. Tegenwoordig wordt vaak gezegd dat spiegels psychologische schade berokkenen. In sommige landen - bijvoorbeeld Duitsland waar parkieten erg populaire huisdieren zijn - worden spiegels sterk afgeraden. Er wordt door tegenstanders aangenomen dat de voortdurende, vergeefse poging van een eenzame parkiet om een reactie van zijn spiegelbeeld te krijgen, hem uiteindelijk gek maakt.

In werkelijkheid overschat dit de intelligentie van parkieten. Hoewel het slimme dieren zijn, kunnen parkieten niet bevatten dat hun spiegelbeeld geen andere vogel is. Daarom zijn spiegels niet slecht. Maar als u alleen maar een spiegel heeft met de bedoeling uw vogel gezelschap te geven, overweeg dan om in plaats daarvoor een tweede vogel aan te schaffen. Dit zorgt er wel voor dat het lastiger is om een vogel tam te maken of te leren praten, al geldt dat ook voor een spiegel. Als u al meer dan een vogel heeft, dan is een spiegel geen probleem en kunt u er zoveel ophangen als u wilt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties