Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Vogelbad voor parkieten

De meeste parkieten houden van een badje. In het wild helpt dit stof van hun veren te verwijderen en zorgt het voor verkoeling. Hoewel vogels die als huisdier worden gehouden hier niet dagelijks mee te maken hebben, vinden ze het nog steeds fijn om rond te spetteren. Als u uw vogels hiervoor geen apart badje geeft, zullen ze zich proberen te wassen in hun drinkwater. Dit vervuilt het water met onder andere uitwerpselen van uw parkieten. U kunt dit opvatten als een duidelijke boodschap van uw vogel dat het tijd is hem een badje in zijn kooi te geven.

In de dierenwinkel en online zijn er allerlei soorten en maten vogelbadjes te koop. Sommige hebben speciale randen om morsen te voorkomen, andere kunnen voor de openingen in de kooi worden gevestigd. Het bevestigen en verwijderen van het vogelbadje moet eenvoudig zijn, dus kies een model uit dat past bij de inrichting van uw vogelkooi.


Yellow budgie takes a bath
Gele vogel, geel badje

Badjes kunnen soms ook aan de buitenzijde van de kooi worden bevestigd. Een badje dat voor de deuropening is bevestigd zal een ware parkieten trekpleister zijn. Dit gaat wel gepaard met gespetter, dus sommige parkieteneigenaren beperken deze baddersessies tot de badkamer of keuken, waar het water makkelijk kan worden opgedweild. Kies altijd een schaal die stevig staat en niet kan omvallen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties