Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Recepten voor parkieten

Er zijn evenveel recepten als dat er mensen zijn die parkieten houden. Uit de voerlijsten elders in deze gids kunt u opmaken dat grasparkieten alleseters zijn. Het is voor een recept van belang om de basismethode te leren. Het is een beetje zoals pizza: je hebt geen groot kookboek nodig met allerlei pizza recepten - als je weet dat je deeg, mozzarella en tomatensaus nodig hebt, kan je daarna alle kanten op.


blue and green budgie pair
Zelf recepten maken voor parkieten

Als je ingrediënten wilt samenstellen om salades, cakes, kebabs of andere brouwsels te maken waarvan u denkt dat ze bij uw vogels in de smaak zullen vallen, dan kunt u online honderden recepten vinden. Het aantal recepten is misschien duizelingwekkend maar er zijn vijf basisrecepten waarop u eindeloos kunt variëren:

  • Salademengsels voor parkieten - een combinatie van fruit en groente, kiemzaden en/of droge zaden. Serveer in een schaaltje of voederstation.
  • Cakes en brood voor parkieten - er zijn geen extra voordelen aan het aanbieden van voer in broodvorm. Maar als u van bakken houdt; ga uw gang! Biologische tarwe of maïsbloem gemengd met granen, noten en een beetje bakpoeder en water is de basis.
  • Koekjes/biscuitjes voor parkieten - net als hierboven maar dan zonder bakpoeder.
  • Snacks voor parkieten - dit zijn gewoon gedroogde zaden, tot een geheel gemaakt met eiwit.
  • Mix met veel eiwitten - geef dit aan uw vogels als ze aan het nestelen zijn of als ze in de rui zijn of stress ervaren (bijvoorbeeld n een bezoek aan de dierenarts of verhuizing naar een niet volière). Gekookt ei, gemalen met zaden en fijngehakte groente vormt de basis van dit recept. Door parkieten pellets te vermalen kunt u allerlei vitaminen en mineralen aan deze snack toevoegen. Als de bovengenoemde redenen om dit recept te geven niet van toepassing zijn, geef dergelijke voeding met een hoge eiwitwaarde dan niet vaker dan eens per week.

Plakkerig voer zoals soepen en pap kan het beste worden vermeden. Vogels vinden het niet fijn wanneer hun snavel vuil wordt en er is daarom geen renden ze iets in deze vorm aan te bieden. Houd hier ook rekening mee als u online recepten voor uw parkieten zoekt.

De bovengenoemde basisrecepten kunnen als voorbeeld worden gezien. Voeg hier dingen aan toe die uw parkieten lekker vinden, maar houd rekening met wat parkieten wel en niet mogen eten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties