Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Snacks voor parkieten

Dingen zoals gekookt vlees en pasta tellen als beloningen. We bedoelen hier de snacks die u in de dierenwinkel kunt vinden zoals zaden snacks. Het recept voor onderstaande zaden snack is een basismethode voor alle snacks van deze aard.


Een beloning voor parkieten

Zaden snack voor parkieten

De meeste dierenwinkels verkopen kant-en-klare zaden snacks. Controleer of de ingrediënten geschikt zijn voor parkieten. Het is ook leuk om deze snack zelf te maken. Het onderstaande recept is heel eenvoudig te maken. Er kan ook een stick van worden gemaakt en door het in vetvrij papier te rollen kunt u er repen van maken. Varieer het zadenmengsel dat u gebruikt (geef alleen zaden die geschikt zijn voor parkieten):

  • 150g gemends vogelzaad
  • 2 eiwitten
  • Raapzaadolie
  • Vetvrij papier
  • Kleine terracotta popjes
  • 20cm ijzerdraad

Klop de eiwitten totdat ze schuimen. Meng de eiwitten met de zaden. Vet het papier in met een beetje olie en bedek hiermee de terracotta potjes. Vul de potjes met het zadenmengsel. Steek hier beide uiteinden van het draad in, door het gat in de bodem zodat de lus van het draad in het zadenmengsel zit. Bak dit 90 minuten op 80-90°C (controleer na een uur). Laat afkoelen en verwijder de potjes en het bakpapier. Hang aan de spijlen van het dak van de vogelkooi door een lus te maken met de uiteinden van het draad. Let erop dat uw parkieten zich niet kunnen bezeren aan de scherpe uiteinden.


Een zaden bel voor parkieten

Reacties

Er zijn nog geen reacties