Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

DIY parkietenspeeltjes

Het is heel leuk en makkelijk om zelf speeltjes voor uw parkieten te maken en om te zien hoe ze voor urenlang vermaak zorgen. Bij het zelf maken van speeltjes is het wel belangrijk dat u er zeker van bent dat ze niet te groot, scherp of giftig zijn en dat uw vogels er niet verstrikt in kunnen raken. Als u hier rekening mee houdt dan kunt u alles zelf maken, van iets om op te knabbelen tot een ingewikkeld parcours. Hieronder hebben we een aantal ideeën op een rijtje gezet. Waarschijnlijk kunt u de meeste speeltjes ook in de dierenwinkel kopen, maar het is makkelijk en leuk om zelf speeltjes te maken, én u bespaart een paar euro's.

Als u hout gebruikt om speeltjes te maken, was het dan eerst goed in warm zeepsop, spoel af en droog grondig. Nat hout is een voedingsbodem voor bacteriën, en dit wilt u natuurlijk niet in de kooi van uw vogels brengen.

DIY parkietenspeeltjes

  • Bal van takjes – Draai wat takjes of gras in elkaar. Uw parkieten zullen urenlang bezig zijn met het ontrafelen van uw werk... maar dat is natuurlijk de bedoeling. Verstop er wat gierst in voor een piñata-effect.

Budgie twig ball toy
Een zelfgemaakte bal van takjes, leuk voor parkieten

  • Hangtoren van balsahout – boor gaatjes in een stuk balsahout en steek er een roestvrije pin of bout door om er een klimtoren/schommel van te maken. Als u een pin gebruikt, zorg er dan voor dat het scherpe uiteinde in het hout is geschroefd. Hang het aan het dak van de kooi.
  • Ladder van pluggen – boor op verschillende hoogtes en in verschillende hoeken gaatjes in een dik stuk hout en steek er houten pluggen erdoorheen. Bevestig de bovenkant met een plastic kabelbinder of een haak aan de zijkant van de vogelkooi en laat de onderkant van de ladder op de bodem van de kooi rusten.

Budgie ladder
Een parkiet op haar ladder

  • Belletjes – bewaar belletjes van oude vogelspeeltjes of koop kleine, roestvrijstalen belletjes. Bevestig ze aan een ketting of trapeze. Gebruik geen belletjes of ketting waarin de snavel of pootjes van een parkiet verstrikt kan raken.
  • Suikermaïs schommel – rijg grote houten kralen aan een ketting, afgewisseld door suikermaïs-kernen.
  • Ringen – rijg een dik koord door een grote plastic of houten ring en herhaal dit. Hang aan het dak van de kooi.
  • Papierkrullen – knip stroken papier van 1cm breed en 10cm lang. Wikkel de stroken rond bijvoorbeeld een lolliestokje en plak ze vast met eiwit. Als het eiwit volledig is opgedroogd kunt u er krullen van maken door de stroke tussen uw wijsvinger en duim te halen.

Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties