Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Voerbakjes en schaaltjes voor parkieten

Soms kiezen kwekers ervoor om het parkietenvoer op de bodem van de volière aan te bieden, ook de voerbakjes en schaaltjes. Parkieten vinden dit prettig omdat ze in de natuur ook het meeste van hun voer op de grond vinden (maar dan natuurlijk niet in bakjes of schaaltjes). Bakjes die aan de zijkant van de kooi hangen zijn ook prima, een vogel zal dan op de zitstok gaan zitten en eten.

Schaaltjes voor parkietenvoer

Er zijn veel verschillende voerschaaltjes verkrijgbaar. Het belangrijkste om op te letten is dat het schaaltje een grote oppervlakte heeft. Parkieten zullen namelijk opeten wat ze zien maar kunnen niet bedenken dat er onder de lege omhulsels nog meer voer ligt. Zet de schaal op een plek in de kooi waar u makkelijk bij kunt. Zet het nooit direct onder de zitstokken, omdat het dan onbedoeld als een toilet zal dienen.


Budgie feeding from a tray
Een grote voerslede in een volière

Voerbakjes voor parkietenzaad

Vogelzaad kunt u het beste aanbieden in een speciaal hiervoor ontworpen voerbakje. Deze zijn stabiel (zodat ze niet kantelen als vogels op de rand gaan zitten), eenvoudig schoon te maken en makkelijk in en uit de kooi te halen. Als u een kleine vogelkooi heeft kunt u beschermers voor de voerbakjes kopen die aan de zijkant van de kooi onder de zitstokken kunnen worden bevestigd. Deze vangen vogelpoep op en dienen dagelijks worden schoongemaakt.

Voerstations

Door middel van een voerstation kunnen meerdere vogels tegelijk eten. Dit is ook de beste manier om pellets aan te bieden, als dat het dieet is dat u voor uw vogels hebt gekozen. Als u parkietenzaad geeft, let er dan op dat er continu verse zaden zichtbaar zijn, in plaats van een laag omhulsels die terug in het voerstation zijn gevallen.

Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties