Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Nieuwe vogels in de kooi introduceren

Elke nieuwe toevoeging aan uw vogelkooi of volière vraag om een periode van quarantaine in een aparte kooi in de buurt van de andere vogels. Dit geeft u de tijd om uw nieuwe vogels te observeren en er zeker van te zijn dat ze geen problemen met hun gezondheid hebben. Maar zo kunnen alle vogels ook aan elkaar wennen. Na de eerste week, als alles goed gaat, kunt u de kooien dichter bij elkaar zetten zodat de vogels elkaar goed kunnen zien.

Het eerste fysieke contact zonder tralies die de dieren van elkaar scheiden dient plaats te vinden in de kooi die de vogels samen zullen gaan bewonen. Indien dit de huidige kooi van de vogels is die u al had, verplaats dan alle accessoires zoals zitstokken en drinkbakjes, om een andere, neutrale plaats te creëren. Zet voerstations aan beide kanten van de kooi zodat de vogels zich afzonderlijk van elkaar kunnen voeden.

Maakt u zich geen zorgen als de vogels bekvechten en druk rondfladderen. Dit is natuurlijk gedrag en zolang er geen aanhouden geweld plaatsvindt zullen de gemoederen waarschijnlijk snel bedaren als de hiërarchie eenmaal is bepaald. Geef uw vogels wat van hun favoriete snacks om ze af te leiden van confrontatie.


Young yellow canaries
Nieuwe vogels moeten een tijdje apart van elkaar worden gehouden

Mochten de vogels na een dag nog met elkaar vechten, dan kan het nodig zijn om ze nog wat langer (bijvoorbeeld een week) van elkaar te scheiden. Hoe groter de kooi, des te soepeler de transitie meestal verloopt.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties