Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Vinken warm genoeg houden

Binnenvogels mogen 's winters niet in een onverwarmde ruimte worden gehouden - als het kouder wordt dan 8C zullen ze gaan rillen en dit leidt tot een verminderde weerstand. Over het algemeen is een temperatuur die aangenaam is voor u, ook aangenaam voor uw vinken.


Canary perched in outside aviary
Vogels die buiten leven moeten warm worden gehouden tijdens de koudere maanden

Als een vink het koud heeft zal hij zijn veren langdurig opzetten (als hij het daarentegen te warm heeft, zal hij zijn vleugels van zijn lichaam houden en zijn snavel openen). Door 's nachts de kooi af te dekken kunt u ervoor zorgen dat het warm genoeg blijft.

Binnenshuis zal de verwarming het probleem oplossen, zeker als de radiator is voorzien van regulators. Zorg ervoor dat de ruimte waarin uw vogels zich bevinden tochtvrij is en de temperatuur stabiel is. Dubbel glas verkleint de kans dat het 's nachts te koud wordt.

Een haard is niet gevaarlijk voor vinken (zolang de rook goed de schoorsteen in gaat). Als dit echter de enige warmtebron is, zal de temperatuur 's nachts snel dalen. Door ook hier geldt; zorg ervoor dat de temperatuur zo aangenaam mogelijk blijft.

Welke temperatuur hebben vinken en kanaries nodig?

In het wild kunnen kanaries en grotere vinken temperaturen tot -8C overleven, maar dit dient vermeden te worden. Vogels die buiten of in een koude ruimte worden gehouden hebben een volière-verwarmer nodig. Binnenshuis mag de temperatuur niet verder dalen dan 8C.

Natuurlijke warme en koude luchttemperaturen zijn doorgaans geen probleem voor gezonde kanaries en huisdiervinken. Europese landen zijn dus geschikte locaties. Een plotselinge verandering van de temperatuur is echter slecht voor de vogels. Vermijd dus een openstaande deur en ruimtes met veel tocht. Zet de kooi ook niet naast een verwarming of air-conditioning.

Om te controleren of het in een ruimte tocht kunt u een kaars aansteken en deze aan elke zijde van de kooi houden. Als de vlam flakkert is er sprake van tocht. Probeer het tochtprobleem in dit geval op de lossen.

Als u uw vogels buiten in een volière houdt, zorg er dan voor dat ze voldoende plekken hebben om te schuilen voor weer en wind. Dit kan worden bereikt met schermen, overdekkingen of binnenruimtes.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties