Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Uitbroeden vinkeneitjes

Het mannetje en vrouwtje zijn beide verantwoordelijk voor het voeden van hun kuikens. Het voeden start meestal pas als de kuikens twee dagen oud zijn, wanneer de voeding voorzien door de dooier op begint te raken. De ogen van de kuikens openen na zes dagen. Zodra het jongste kuiken de leeftijd van tien dagen heeft bereikt zal de moeder alleen 's nachts op het nest zitten, omdat de kuikens dan sterk genoeg zijn om in het nest te overleven zonder dat ze overdag warm worden gehouden. Dit is ook de tijd dat hun eerste penveren doorkomen. Als ze tussen de 14 en twintig dagen oud zijn zullen ze uitvliegen (afhankelijk van de soort), hoewel ze nog steeds van hun ouders afhankelijk zijn voor voer.


Canary fledglings in nest
Kanariejongen- 10 dagen oud en voortdurend hongerig!

Onafhankelijk worden van kuikens

Kuikens worden, afhankelijk van de soort, onafhankelijk als ze vier tot zes weken oud zijn. De kuikens zullen om voer blijven vragen maar de ouders zullen ophouden hierop te reageren. De jongen zullen snel leren waar ze het voer kunnen vinden door naar hun kooigenootjes te kijken, waarna het vragen om voer - openen van de snavel en fladderen met de vleugels - zal stoppen. Als de kuikens traag zijn in het begrijpen van de boodschap, zullen de ouders ze wegjagen. Met name een volwassen mannetje zal zijn eigen mannelijke nageslacht al snel als rivalen gaan zien.

Als alle jongen zonder hulp in hun eigen voer en drinken kunnen voorzien, is het tijd om ze een eigen kooi te geven, uit de buurt van hun vader en moeder. In een grotere volière zullen ze hun eigen plek weten te vinden zonder dat u hoeft in te grijpen.


Canary chicks
De meeste kuikens zullen twee weken in hun nest blijven voordat ze uitvliegen

De tweede leg

Als huisdiervinken met rust worden gelaten zullen ze meestal meerdere keren per jaar paren. Omwille van hun gezondheid - het uitbroeden en grootbrengen van kuikens kost veel energie, zeker voor het vrouwtje - is het beter om niet vaker dan drie keer eieren te leggen. Tweemaal is voldoende.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties