Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Gezang van vinken

Zingen vinken die als huisdier worden gehouden?

Als u op zoek bent naar een zingende vogel, dan heeft de kanarie geen concurrentie in de wereld van de vinken die als huisdier worden gehouden. Maar ook alle andere vinken zijn erg vocaal, met een verscheidenheid aan fluitjes en geluiden. Sommige vogels zijn misschien niet bijzonder muzikaal, en zingen een beetje zoals het getjilp van huismussen, maar andere vogels produceren aangenaam gezang en zijn zelden storend luid. De zebravink bijvoorbeeld heeft een rustig, trillend, gemoedelijk lied. De rijstvogel en de bichenows astrild zijn ook enthousiaste, hoewel eentonige zangers; en de japanse meeuw heeft een piepend, tjilpend liedje dat het graag gehoord wordt door zijn verzorgers.


Zebra Finches and Canaries are not the only songsters
Zebravinken verbeteren hun zang door naar andere vogels te luisteren

Na een paar minuten in aanwezigheid van de vogels in een dierenwinkel of volière, krijgt u een goede indruk van het soort 'muziek' dat u gaat introduceren in uw woning. Vinken hebben een rustige zang, maar in koppels kunnen ze toch behoorlijk wat lawaai maken. Het is daarom altijd een goed idee om voordat u de vogels aanschaft een tijdje met ze door te brengen, gewoon om een idee te krijgen wat u te wachten staat.

Gezang van zebravinken

Mannetjes zebravinken zullen altijd een basis repertoire hebben, maar voor de puntjes op de i hebben ze een voorbeeld nodig. Een eenzame zebravink zal nooit verder dan de basis komen.


Zebra Finch song
Mannetjes zebravinken verbeteren hun gezang door naar andere vogels te luisteren

Doorgaans is de vadervink de leraar. En als de jongen eenmaal de basis onder de knie hebben beginnen ze hier naar het lijkt op basis van eigen inspiratie allerlei fluitjes en trillingen aan toe te voegen. Toch is hun improvisatie voornamelijk gebaseerd op geluiden die ze om zich heen hebben gehoord. Zebravinken die door andere vinken worden grootgebracht zullen nog altijd klinken als zebravinken maar zullen ook geluiden oppakken van hun pleegouder.

Sommige mensen die vinken houden zingen tegen hun vogels of spelen muziek in hun buurt om de vogels inspiratie te geven. Net als bij kanaries is dit de beste manier om hun performance tot het hoogst mogelijk niveau te laten ontwikkelen..

Reacties:

Er zijn nog geen reacties