Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Een meedogenloze professional

Soms lijkt het wel of de stadsvos niet eens familie is van de gewone vos. Terwijl de gewone vos blijkbaar alleen gezien wordt als een schadelijk dier, dat met paarden achterna wordt gezeten en waarop wordt geschoten, wordt de stadsvos ertoe aangezet om in de tuin te komen waar hij een eindeloze voorraad vuilnisbakburgers en overgebleven patat vindt.

Waarom wordt er zo verschillend gedacht over dit kleine pelsdier? Dat hangt er gewoon vanaf of u wel of geen kippen heeft. Als u kippen houdt is de vos een roofdier en niet iets voor een mooie foto. Toch is een stadsvos een nog brutalere jager dan een gewone vos, gewend als hij is aan de vrijheid in de stad waar hij zelf geen natuurlijke vijanden heeft.


Wat eten vossen allemaal?

Vossen eten een heel assortiment aan dingen, van zoogdieren en vogels tot insecten, wormen en planten. Vossen in stedelijke gebieden die de vuilnisbakken doorzoeken naar eten vormen een steeds groter wordend probleem. Probeer dus te vermijden iets te laten liggen waar ze trek in hebben. Ook van de boom gevallen vruchten en gemorst vogelvoer is voor hen een teken dat er misschien wat te halen valt.

Helaas maken vossen dieren niet alleen dood omdat ze honger hebben. Hele tomen kippen zijn door een enkele vos doodgebeten, terwijl die daar vermoedelijk maar één van heeft opgegeten.


Alarmbellen


  • Uw grasveld is opengekrabd - Vossen krabben het gras weg op zoek naar lekkere insecten en kevers.

  • Uitwerpselen met veel bessen of pitten erin.

  • Geschreeuw in de late avond of nacht - De roep van een vos kan heel beangstigend zijn omdat die veel lijkt op het gehuil van een kind.

Uw kippen!

Het is prima om uw kippen zo vaak mogelijk uit de ren te laten, maar als u vermoedt dat er een vos actief is zorg dan dat u in de buurt blijft. Als de vos voelt dat er mensen zijn komt hij niet dichterbij.Gerelateerde producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties