Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Wat was er het eerst, de kip of het ei?

Het grootse ei moet wel een van de meest veelzijdige en fascinerende zaken zijn die ooit op deze aarde zijn terechtgekomen. Het was er voor de kip en ergens na de dinosauriërs en het heeft oorlogen, aardbevingen, en overstromingen overleefd, maar hoe? Het antwoord in simpel: het ei is eigenlijk een meester in de vermommingskunst. Het leerde al gauw zich te verstoppen in een kip om er op een dag uit te komen om eens rond te kijken. Nou, zo zit het dus – Omlet heeft een vraag opgelost die de mensheid al eeuwen bezighoudt en het was nog wel zo voor de hand liggend!


Fiona Watkins loves collecting her fresh eggs from her Eglu in the morning
Fiona Watkins beleeft elke morgen plezier aan het verzamelen van de verse eieren uit haar Eglu.

In dit hoofdstuk kunt u ook het antwoord vinden op de vraag of een kip een haan nodig heeft om eieren te leggen en hoe u erachter kunt komen of een ei vers. En een paar leuke ideeën over wat u met eieren kunt doen.


Waarom zijn sommige dooiers geler dan andere?

De kleur van de dooier van een ei is sterk afhankelijk van het dieet van uw kippen. Bijvoorbeeld, als ze veel groene eikels eten zal hun dooier een groene tint krijgen. Paprika zorgt ervoor dat de dooier roder van kleur wordt.


Voor een diep gele dooier moet u ervoor zorgen dat uw vogels hun groente binnenkrijgen. Broccoli, spinazie en spruitjes zijn hiervoor heel geschikt (maar wees gewaarschuwd: ook uw kippen kunnen last krijgen van gasvorming door spruitjes).


Waarom hebben sommige eieren een dubbele dooier?

Een dubbele dooier ontstaat wanneer twee eieren samengaan op het moment dat ze de eierstokken verlaten. Het kan ook zijn dat een dooier de weg kwijt is geraakt tijdens het formatieproces. Wanneer het zijn weg weer heeft gevonden wordt het soms ingelijfd bij een ander ei.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties