Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Plan het jaar voor u en uw kippen

Plan het hele jaar alvast met uw familie om zo veel mogelijk tijd met uw kippen door te kunnen brengen. U weet het maar nooit, misschien zullen uw kippen als blijk van waardering voortaan niet meer over het hek hoppen.


Nationale Kip en Eidag – 2 februari

Een gedenk- en dankdag voor het eenvoudige ei en de prachtige kip. Deze traditie heeft als doel dat u wat extra tijd doorbrengt met uw kippen en na te denken over de mooie tijd die je samen hebt gehad. Misschien kunt u eens een feestelijke eierrace organiseren? De officiële afstand is 1 achtertuin en de gebruikelijke prijs een citroenschuimtaart (zie het onderdeel Recepten).


Pannenkoekendag - Vastenavond

Dit stamt uit lang vervlogen tijden, toen vrouwen regelmatig naar de kerk gingen om hun zonden op te biechten. De originele en beste pannenkoekendagrace wordt gehouden in Olney in Buckinghamshire, Engeland. Het is ongelooflijk, maar de statistieken laten zien dat je een grotere kans hebt om te winnen als de pannenkoeken zijn gemaakt met eieren van uw eigen kippen!


A delicious cooked pancake made with fresh free range eggs
Een heerlijke pannenkoek gemaakt van verse eieren van scharrelkippen

Einde van het financiële jaar – 1 april

De laatste dag dat uw kippen een gedetailleerde opgave kunnen geven van de productie van het afgelopen jaar. Uw inkomsten moeten hoger zijn dan uw uitgaven en als dat niet zo is zult u moeten bezuinigen op hun voedsel door ze geen biologisch en met de hand gewassen luxe groenten en fruit meer te voeren totdat de beoogde productie wordt bereikt.


A clutch of freshly laid free range chicken eggs in the Eglu Cube
Een verzameling vers gelegde eieren van scharrelkippen in de Eglu Cube

Valentijnsdag – 14 februari

Volgens de legende maakte St. Valentijn een prinses het hof met zijn moedige en dappere daden op het slagveld. Maar eigenlijk was het zijn gave om verrukkelijke banketsoorten, vruchtentaarten en lekkernijen te voorschijn te toveren in de keuken, waarvan de beste altijd met echte eierencustard werden geserveerd, die haar over de streep hebben getrokken.


De verjaardag van de aankomst van je kippen

Wanneer heeft u uw eerste kip gekregen? Een datum die bijna iedereen zich kan herinneren. Maak er een bijzondere gelegenheid van. Dat gaat zo: bak een taart, zet er het juiste aantal kaarsjes op, nodig al uw vrienden uit en hop Marjanneke, laat de kippetjes dansen.


Neem uw kip mee naar het werk op Dierendag – 4 oktober

Tom Cruise heeft eens brutaalweg een kip meegenomen naar de set van Top Gun (1986) om hem een paar bewegingen te leren die zijn slecht gekozen medespeler Goose hem niet bij kon brengen. Laat uw kip weten dat ze bijzonder is en neem haar mee naar uw werk – daar is het Dierendag voor (doe dit alleen wanneer het uw kip geen stress bezorgt.)


De Dag van het Eerste Ei

Altijd goed om te herdenken wanneer u voor het eerst kippenboer werd en voor het eerst elke dag verse eieren kon gaan verzamelen.


The first three eggs in your Eglu chicken coop is the most rewarding day of all
De eerste drie verse eieren in uw Eglu kippenhok is een echt feest

Kerstmis

Als u kippen heeft is het elke dag Kerstmis, ze zijn alleen nog niet zo ver dat ze hun cadeautjes inpakken! Geef ze voor kerst een stukje kerstkrans en laat ze naar de kersttoespraak van onze koning luisteren!Reacties:

Er zijn nog geen reacties