Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Lentekippen

De tuin begint wakker te worden uit zijn winterslaap en uw kippen genieten van het langere daglicht, produceren meer eieren en lokken u terug in uw tuin. Dit is een goede tijd om al het mooie compost dat uw kippenmest heeft opgebracht in de tuin te verspreiden en uw moestuin in te zaaien om straks een ruime oogst aan sla, wortelen en knollen en fruit binnen te halen. Kippenmest is vooral goed voor bijvoorbeeld bessenstruiken, waar je rode, witte of blauwe bessen van krijgt, die vooral heerlijk zijn als saus bij pudding of ijs. Prachtig toch – van kippenpoep naar een ijsje in slechts drie stappen!


Stephanie Croft's hens enjoying their Eglu Cube and Run in the flowery spring garden
De kippen van Stephanie Croft genieten van hun Eglu Cube met ren in een bloemige lenteruin

Langere dagen = Meer eieren

Langere dagen betekent dat uw kippen meer daglicht in de morgen en avond zien. En dit betekent dat u meer eieren van ze u zullen belonen met meer eieren. Maar het betekent ook dat u extra vroeg op moet staan om uw kippen naar buiten te laten. Vanaf een uur of 10 's avonds kunt u kijken of de dames het al bedtijd vinden en allemaal op stok zijn gegaan. Vergeet ze niet in hun hok te sluiten want meneer Vos ligt altijd op de loer.


Two freshly laid eggs in the nesting box of a puple Eglu Classic
Twee vers gelegde eieren in de nestkast van een paarse Eglu Classic

Wees op uw hoede voor mijten en luizen

Helaas, hoe warmer het wordt des te groter de kans op mijten en luizen. Controleer uw kippen rond deze tijd van het jaar daarom regelmatig. Om meer te weten te komen over hoe u uw kippen tegen mijten en luizen kunt behandelen klik hier.Reacties:

Er zijn nog geen reacties