Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hebben mijn kippen luizen?

Luizen bij kippen komen vrij vaak voor. De meest voorkomende luis bij kippen is de Menopon gallinae. Ze leven op de huid van kippen onder de veren. Luizen begeven zich hun hele levenscyclus op de kip en het is daarom makkelijker ze te bestrijden dan wormen. Wanneer luizen in kleine aantallen voorkomen zullen ze niet veel irritatie veroorzaken en uw kippen zullen proberen de luizen onder controle te houden door stofbaden te nemen die de luizen verstikken. Hebben uw kippen veel luizen, dan zullen ze uw hulp nodig hebben.


A happy hen scrapping around for bugs after having just been let out
Een tevreden hen scharrelt rond op zoek naar insecten

Symptomen en signalen

  • Een dalende eierproductie
  • Gebroken veren, veeruitval, overmatig gladstrijken van de veren
  • Rode geïrriteerde huid rond de cloaca
  • Krabben
  • Rondkruipende luizen rond de schacht van de veren
  • Neten - eipakketjes rond de schachten van de veren, voornamelijk in de omgeving van de cloaca. Dit heeft een wit-grijze kleur en is heel lastig om te bestrijden.

Behandeling

De meeste luizen zijn makkelijk te bestrijden en uw kippen zullen korte tijd na aanvang van de behandeling weer luisvrij zijn. Dit duurt ongeveer drie weken, net zo lang als de levensduur van de luizen. U kunt preventief diatomeeënaarde in de stofbaden van uw kippen strooien (of de plaatsen die ze als stofbad gebruiken) om te voorkomen dat de luizen zich op uw kippen gaan vestigen. Als uw kippen veel luizen hebben kunt u ze met luizenpoeder behandelen. Zorg ervoor dat het poeder goed tussen hun veren en op hun huid komt. behandel uw kippen 3-4 keer per week gedurende drie weken. U dient de behandeling drie weken voort te zetten omdat de overgebleven eitjes zullen uitkomen en uw kip pas na drie weken luisvrij is. Ook kunt u 's ochtends poeder in het kippenhok strooien. Zorg er wel voor dat het niet te stoffig wordt want dit kan zorgen voor ademhalingsproblemen. Omlet heeft een ruim aanbod, zeer effectieve luizenpoeders.Gerelateerde producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties