Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hebben mijn kippen kalkpoten?

kalkpoten bij kippen worden veroorzaakt door een parasitaire mijt (Knemidocoptes mutans) die zich nestelt onder de schubben op de poten van kippen. Uit het beschadigde weefsel komt vocht waarmee de mijten zich voeden.


Symptomen en signalen

  • Opstaande schubben op de poten en tenen
  • Korsten op de poten
  • kreupelheid (in ernstige gevallen)
  • Tijdens de beginfase van de infectie zullen kippen milde irritatie ervaren. Pas enkele maanden na de besmetting zullen de schubben van de poten omhoog gaan staan.

Behandeling van kalkpoten

Kalkpoten kunnen worden behandeld met een verzachtende lotion die de mijten doodt. Er zijn verschillende soorten lotions verkrijgbaar. Omlet adviseert bijvoorbeeld Johnson's kalkpoten lotion en Nettex tegen kalkpoten. Tijdens de behandeling van kalkpoot en hierna kunt u een werende spray als voorzorgsmaatregel gebruiken. U moet alle vogels behandelen ook al heeft maar één vogel last van kalkpoten. De mijt die kalkpoten veroorzaakt is zeer besmettelijk en het is dus ook waarschijnlijk dat al uw vogels de mijt hebben opgelopen. Het is ook verstandig om mijtenpoeder zoals Biolink diatomeeënaarde in hun ren en hok te strooien. Omlet heeft een groot assortiment diatomeeënaarde en poeders ter bestrijding van mijten en luizen. Klik hier voor onze producten tegen mijten, luizen en kalkpoten.Reacties:

Er zijn nog geen reacties