Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Gemakkelijke gezondheidscontrole

Een kip handtam maken is een leuke bezigheid. Het is niet alleen vermakelijk om een kip te hebben die op uw schouder blijft zitten, het is ook heel makkelijk wanneer u uw kip kunt oppakken om haar gezondheid te controleren.


If you tame your chickens from a young age health check are easy
Als u uw kippen vanaf jonge leeftijd handtam maakt kunt u moeiteloos hun gezondheid in de gaten houden

Door dagelijks de gezondheid van uw kippen te controleren zullen eventuele problemen u snel opvallen. Zo kunt u ingrijpen voordat het probleem verergert.


Dagelijkse controle


Ogen - De ogen van uw kippen moeten schoon, volledig open en helder zijn.


Kammen - De kam van een kip aan de leg moet stevig en helder rood zijn. De kammen van jongere kippen zijn bleker van kleur.


Mest - De uitwerpselen van kippen moeten vast en donkerbruin met wit zijn. 10% van hun uitwerpselen is minder vast. Dit is normaal en duidt erop dat het darmstelsel zichzelf heeft gereinigd.


Veren - Als uw kip niet in de rui is moet haar verendek glanzend en vol zijn. Als uw kip kale plekken heeft of de veren er onverzorgd uitzien kan dit erop duiden dat er iets met haar aan de hand is.


Krop - Wanneer u uw kippen ’s ochtends naar buiten laat moet hun krop leeg zijn. Als de krop nog vol is kan dit erop duiden dat de krop verstopt is.


Poten - Controleer regelmatig de schubben op de poten en tenen. De schubben moeten glad zijn en niet uitpuilen. Als dit wel het geval is kan dit duiden op kalkpoten.Reacties:

Er zijn nog geen reacties