Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Laat uw kippen zich welkom voelen!

U probeert de verhuizing voor uw kippen ongetwijfeld zo aangenaam mogelijk te maken. Gezeten in een ruime, met stro bedekte kist en een goed boek, vragen ze zelden: ‘Zijn we er nou nog niet?’ Toch kunnen ze best een beetje gedisoriënteerd zijn als ze uit hun kist worden gehaald en ineens tussen de hoogbouw, in de stad of in de buurt van de zee blijken te zijn.


Children love their first introduction to their new chickens
Voor kinderen is de eerste kennismaking met hun nieuwe kippen een onvergetelijke ervaring

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om de nieuwelingen zich meteen thuis te laten voelen in uw tuin.

  1. U kunt ze een beetje oppeppen door ze wat marmite op toast (of brood) te geven. Marmite zit boordevol vitamine B en is net zo goed voor kippen als voor mensen. Een sneetje op de eerste dag voor twee kippen is voldoende. U kunt ze dit trouwens eens per week blijven geven.

  2. Laat ze langzaamaan kennis maken met uw andere huisdieren. Kippen doen het uitstekend met katten en honden, maar het is beter om een paar dagen te wachten tot de kippen zich helemaal op hun gemak voelen voordat u ze aan uw andere dieren voorstelt.

  3. En tenslotte: meng wat bio-yoghurt door hun legvoer (zie het hoofdstuk over voeding) om er een soort pap van te maken. Dat doet wonderen voor hun spijsvertering en helpt ze over de zenuwen en stress van de verhuizing heen te komen.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties