Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Kip voelt zich niet lekker

Er is niets beter dan uw gezonde kippen bewonderen terwijl ze in de tuin zoeken naar een hapje om te eten. Net als andere dieren kunnen kippen soms problemen hebben met hun gezondheid en hebben dan een beetje extra zorg van u nodig.


A trio of healthy chickens roaming the garden
Drie gezonde kippen scharrelen in de tuin

Als u uw kippen van een fokker met een goede reputatie koopt zullen ze doorgaans zijn ingeënt. Normaal gezien zullen uw kippen niet zo vaak ziek worden als u goed voor ze zorgt. Maar als u zich zorgen maakt en liever op de hoogte bent van mogelijke problemen, lees dan zeker verder. U zult in dit hoofdstuk meer te weten komen over de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij kippen en hoe u deze kunt behandelen. Ook komt u hier leren hoe u de gezondheid van uw kippen snel kunt controleren en hoe u ze in een uitstekende conditie houdt.Reacties:

Anne, 13 september 2023

Hallo, ik heb een vraag waar ik geen antwoord op vind, hopelijk kunnen jullie helpen. Als een kip haar eigen eieren mag uitbroeden, verzamelt ze dan eerst voldoende eieren voordat de broedsheid begint? Of wordt ze eerst broeds en gaat dan haar eieren verzamelen? Onze kip is niet broeds en er loopt wel een haan bij. Ik wil weten of ik de eieren moet laten liggen of ze nog kan weghalen totdat ze broeds wordt. Alvast bedankt!