Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Het kiezen van een kippenhok

Het uitzoeken van een nieuw kippenhok is een leuke bezigheid wanneer u van start gaat met het houden van kippen. U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat u uw kippen een fijn en comfortabel onderkomen geeft zodat ze zich zo snel mogelijk thuis zullen voelen. Kippenhokken zijn verkrijgbaar in alle soorten, maten, kleuren en materialen waar u een keuze uit kunt maken.


Everything you need to start keeping chickens, the Eglu Classic is the perfect starter chicken coop
Alles wat u nodig heeft om te beginnen met kippenhouden: de Eglu Classic is het perfecte kippenhok voor iedereen die voor het eerst kippen houdt

Wat is het beste kippenhok?

Er is geen formaat kippenhok dat geschikt is voor iedereen. Dit is afhankelijk van de omvang van uw toom, de beschikbare ruimte, persoonlijke smaak en andere overwegingen die u in uw keuze meeneemt.


De belangrijkste punten waarop u moet letten bij het uitzoeken van een kippenhok

Hieronder vindt u 6 dingen waar u zeker op moet letten wanneer u een kippenhok uitzoekt. Wanneer een kippenhok niet aan al deze punten voldoet is het of onbruikbaar of is het in negatieve zin van invloed op de kwaliteit van het leven van uw kippen.

  • Veiligheid: wanneer u uw dieren ’s avonds in hun hok sluit moet u er 100% zeker van zijn dat ze daar een veilige plek hebben wanneer Mr. Vos op bezoek komt. Ook is het belangrijk dat er geen ratten in het hok kunnen komen omdat ze ziektes kunnen verspreiden en eieren kunnen stelen.

  • Roesten: wanneer kippen gaan slapen geven ze de voorkeur aan een stok of een rooster om hun pootjes omheen te klemmen. De plaats waar ze dit kunnen doen dient gescheiden te zijn van broedgedeelte van het hok. De stok of het rooster moet breed genoeg zijn zodat uw kippen voldoende grip hebben.

  • Nestgedeelte: elk kippenhok dient een nestgedeelte te hebben waar uw kippen in kunnen liggen. Kippen leggen hun eieren wanneer ze nestelen en het is dus van belang dat ze een aangenaam nestgedeelte hebben. Per vier kippen dient u ten minste één nestplaats te voorzien.

  • Isolatie: een kippenhok moet goed geïsoleerd zijn zodat uw kippen ook tijdens de winter een warme plek hebben.

  • Ventilatie: een goed geventileerd kippenhok zorgt voor voldoende frisse lucht in het hok en voorkomt dat het in de zomer binnenin te warm wordt.

  • Beschutting tegen alle weersomstandigheden: het hok moet waterdicht zijn zodat uw kippen zelfs bij de hevigste regenbuien warm en droog blijven.

Het beste kippenhok

Nu een aantal punten die een kippenhok onderscheidt van de rest.

  • Levensduur: het beste kippenhok is een hok duurzaam kippenhok. Maar vaststellen of dat het geval is, wanneer u er niet veel vanaf weet, kan lastig zijn. De kippenhokken van Omlet zijn gemaakt om jarenlang plezier van te hebben en u mag dan ook verwachten dat onze Eglus zeker 10 - 15 jaar meegaan, zo niet langer. Voor onze Forsham serie maken we gebruik van op duurzame wijze verbouwd Canadees grenen. Een speciale behandeling onder druk voorkomt dat de hokken gaan rotten en zorgt ervoor dat de hokken langer meegaan.

  • Parasieten: alle soorten parasieten zijn ongewenst maar de aardsvijand van iedereen die kippen houdt is vast en zeker de bloedluis of rode vogelmijt. Bloedluis verstopt zich in de moeilijk te bereiken hoeken en randen van kippenhokken om ’s nachts, wanneer de kippen slapen, naar buiten te kruipen en zich te voeden met hun bloed. Het grote voordeel van plastic kippenhokken is dat deze nare beestjes zich vrijwel nergens kunnen verstoppen zodat de kans op een plaag van deze kriebelige parasieten veel kleiner is.

  • Schoonmaken: de beste kippenhokken zijn zo ontworpen dat ze moeiteloos kunnen worden schoongemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een uitneembare mestlade, de mogelijkheid het hok uit elkaar te halen en het hok onder hoge druk te kunnen reinigen.

  • Persoonlijke smaak: wanneer u een kippenhok aanschaft moet u erbij stilstaan dat het voor de komende 10+ jaar in uw tuin zal staan. Dan wilt u vast iets waaraan u plezier beleeft, waar uw kippen gelukkig mee zijn en iets dat u met trots aan uw vrienden kunt laten zien.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties