Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Verschillende soorten kippenhokken

Er is een groot aanbod kippenhokken. Of u nu een grote kippentoom heeft van 10-12 cochin krielen of een bescheiden toom bestaande uit een aantal gingernut rangers voor een aantal verse eieren elke morgen… er is altijd een kippenhok te vinden dat aan uw wensen voldoet.


The green Eglu Go Up chicken coop looks great in the garden and chickens love it
Het groene Eglu Go UP kippenhok ziet er geweldig uit in uw tuin en kippen zijn er dol op

Formaat

Hoe groter het hok, des te meer kippen u kunt houden. Maar het zal u misschien verbazen hoeveel kippen u kunt houden in zelfs de kleinere kippenhokken. Wanneer uw kippen gaan slapen zitten ze samen op stok en kruipen dicht tegen elkaar aan om warm te blijven. U verwacht misschien dat uw hok helemaal vol is maar als u het hok ’s nachts opent zult u versteld staan hoeveel ruimte er nog over is omdat de kippen heel dicht tegen elkaar aankruipen.

De meeste mensen kiezen ervoor om 2-8 kippen in hun tuin te houden. Meestal wordt de keuze bepaald door de beschikbare ruimte of gewoon omdat een grotere toom meer eieren dan nodig produceert.


Groot

Wij zijn van mening dat een ruimer hok onderdak kan bieden aan zes of meer kippen. U wilt natuurlijk een hok dat groot genoeg is maar soms kunnen advertenties voor kippenhokken misleidend zijn. U moet er meestal vanuit gaan dat wanneer een advertentie vermeldt dat een hok groot genoeg is voor zes kippen, hiermee kleine kippen worden bedoeld zoals cochin krielen, zodat uw zes orpingtons zich in hetzelfde hok misschien als sardientjes in blik zullen voelen. Omlet probeert u altijd een realistisch beeld te geven van het aantal kippen en het formaat van de kippen waarover we spreken.


Helen Goodson's four Bantams and two Cochins absolutely love their Elgu Cube
De vier krielkippen van Helen Goodson zijn heel gelukkig met hun Eglu CubeBijkijk hier hoe makkelijk het is om de Eglu Cube schoon te maken, onderhouden en te verplaatsen

Gemiddeld/klein

Een gemiddeld/klein kippenhok biedt een aangenaam onderdak aan ongeveer vier kippen. De meeste mensen die voor het eerst kippen houden nemen 2-4 kippen. Voor een toom van deze omvang is het aanbod kippenhokken dan ook verreweg het grootst. Iedereen die kippen houdt, en zeker de startende kippenhouder, wil een hok dat zo min mogelijk onderhoud nodig heeft met een zo groot mogelijk rendement.

Hiervoor heeft Omlet de Eglu Classic en de Eglu Go ontworpen. Beide kippenhokken zijn ontworpen om zo onbezorgd mogelijk vier middelgrote of twee tot drie grote kippen te kunnen houden.Bekijk hier dit middelgrote kippenhok

Verheven boven de grond

Het grootste voordeel van een kippenhok dat niet op de grond rust is dat de buitenren van uw kippen wordt vergroot zonder dat het meer ruimte inneemt. Een kippenhok dat los van de grond is geeft uw kippen een schaduwplek onder het hok en haalt het maximale uit de ruimte die u voor uw dieren heeft gekozen. Voor een houten hok dat niet op de grond staat geldt dat het de levensduur kan verlengen omdat het doorgaans droger blijft waardoor de kans kleiner is dat het zal gaan rotten. Een bijkomend voordeel van een verhoogd hok is dat het een prettiger werkhoogte geeft en dat komt van pas wanneer u liever niet teveel bukt of een beperkte mobiliteit heeft.


Stephanie Croft's Gingernut Rangers Daphne and Velma enjoying their new Eglu Go Up and Run
De gingernut rangers Daphne en Velma van Stephanie Croft Gingernut Rangers genieten van hun nieuwe Eglu Go UP met buitenren

Ons assortiment bevat; de Eglu Go UP (voor 4 middelgrote kippen/2-3 grote kippen) en de Eglu Cube (6-8 grote kippen/8-10 middelgrote kippen).


The raised wooden Boughton chicken coop is really easy to use
Het verhoogde houten Boughton kippenhok is heel gebruiksvriendelijk

Als u al een Eglu Go heeft en deze wilt veranderen in een Eglu Go UP dan konden wij het voor u niet makkelijker maken dan dit. Alles wat u nodig heeft is het frame en ladder en u kunt kiezen voor de optionele wielen en de 2 meter ren.


Bekijk hier het verhoogde kippenhok

Materiaal

Het materiaal waarvan het kippenhok dat u uitkiest is gemaakt bepaalt de levensduur, het gemak waarmee het is schoon te maken en de kwaliteit van de isolatie.


Kunststof

Eén van de grootste voordelen van een kunststof kippenhok is dat de kans op besmetting met bloedluis aanzienlijk kleiner is. Dit komt doordat er bijna geen hoekjes en naden zijn waar de parasiet zich kan verstoppen. En mocht u toch last krijgen van bloedluis dat kunt u een plastic kippenhok uit elkaar halen en met de hogedrukspuit helemaal schoonmaken.


An Omlet Eglu Cube is really easy to wash and dry
Een Eglu Cube van Omlet is eenvoudig te reinigen en te drogen

Plastic kippenhokken absorberen in tegenstelling tot houten hokken geen vocht. Dit houdt in dat ze met de hogedrukspuit kunnen worden schoongemaakt en ze niet zullen gaan rotten. En u hoeft niet te wachten tot het hok is opgedroogd nadat u het heeft schoongemaakt…


Hout

Als u een voorstander bent van een traditioneel kippenhok dan overweegt u waarschijnlijk alleen een houten exemplaar. Houten hokken worden al honderden, zo niet duizenden jaren gebruikt en zijn een fantastische manier om kippen te houden. Iets waar u altijd op moet letten wanneer u een houten hok koopt is dat het niet gemaakt is van goedkope materialen die binnen enkele jaren zullen vergaan.


The Boughton chicken coop being used by a brood of bantams
Het Boughton kippenhok dat dankbaar wordt gebruikt door een aantal krielkippen

Omlet maakt voor alle houten kippenhokken gebruik van op duurzame wijze verbouwd Canadees grenen dat een speciale behandeling heeft gehad om er zeker van te zijn dat het de tand des tijds goed zal doorstaan. Bekijk eens onze Boughton en de Lenham.Reacties:

Er zijn nog geen reacties