Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Orpington Kippen

Geschiedenis

De zwarte Orpington werd in 1886 ontwikkeld en geïntroduceerd door William Cook. Deze nieuwe hybride werd toen genoemd naar Williams residentie in Kent. Om de zwarte soort te creëren kruiste hij hem met Minorcas, Plymouth Rock en Langshans. De witte Orpington volgde drie jaar later en is een kruising tussen een witte Leghorn en een zwarte Hamburg en een witte Dorking. Deze kleur was destijds echter niet zo populair. Later werd de eenkleurig bruine Orpington geïntroduceerd, omdat er vraag was naar een eenkleurig bruine vogel.

Gedrag

Orpingtons zijn vogels die erg graag vrij scharrelen. Ze hebben een sterke neiging om broeds te worden en zijn daardoor fantastische moeders. Hun eieren zijn klein en rozeachtig. Het zijn gulzige vogels en ze moeten veel beweging hebben om fit te blijven. De spanwijdte van hun vleugels is gering, waardoor ze in een ruimte met een lage omheining kunnen worden gehouden.

Variëteiten

De standaardkleuren voor een Orpington zijn: zwart (enkele kam of rozenkam), blauw (gezoomd), eenkleurig bruin en wit. Het zijn zware vogels met los gevederte waardoor ze er groot uitzien. De blauwe en zwarte zijn het grootste; de eenkleurig bruine en witte zijn iets kleiner. De donkergekleurde vogels hebben donkere ogen en poten, terwijl die met de lichtere kleuren rode ogen en witte poten hebben.

Status

gangbaar

Verwante producten

Orpington afbeeldingen

Orpington te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Orpington te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Orpington

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.