Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Appenzeller spitskuif

Barthuhner man Black spangled man Blue spangled man Gold man Gold spangled female Silver spangled female Silver spangled male

Appenzeller spitskuif Geschiedenis

De Appenzeller komt uit Zwitserland en legt goed op weinig voeding. Deze kippen zijn geschikt voor het leven in de bergen, want het zijn uitstekende klimmers, ze slapen graag in bomen en omdat ze maar kleine lellen en kammen hebben kan er niet veel aan ze bevriezen. Ze hebben een mooi gespreide staart, volle nekveren en een tamelijk hard, stevig verendek. Op hun kop hebben ze een hoornachtig soort kam met twee kleine ronde hoorntjes. De unieke kuif steekt naar voren, net als bij de mutsen die bij de traditionele klederdracht werden gedragen door vrouwen in het Appenzellerland. De naam ‘Spitzhauben’ betekent dan ook puntmuts. De wanglellen zijn lang en zacht en de oorlellen zijn wit en hebben een ovale vorm. Ze hebben een krachtige snavel met grote, diepe neusgaten en een vleesknobbel aan de voorkant van de snavel. Hun uitpuilende ogen zijn bruin.

Appenzeller spitskuif Gedrag

Appenzellers zijn slim en ze kunnen uitstekend voor zichzelf zorgen als er genoeg insecten zijn. Ze hebben graag de ruimte om te scharrelen en dingen om op te klimmen, omdat ze altijd op stap zijn en graag in bomen slapen. Voor appenzellers heeft u een bijzonder goede omheining nodig, want ze kunnen heel goed vliegen. Ze leggen goed en als u ze niet stoort gaan ze soms op hun eieren zitten.

Appenzeller spitskuif Variëteiten

Zilverzwart-geloverd, goudzwart-geloverd of zwart: De poten zijn altijd blauw en de ogen donkerbruin.

Appenzeller spitskuif Status

gangbaar

Gerelateerde producten

Appenzeller spitskuif afbeeldingen

Appenzeller spitskuif te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Appenzeller spitskuif te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Appenzeller spitskuif

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.