Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Old English game

Old english game duck wing female Old english game - duck wing female Old english game bantam blauw en Gold eendenvleugel reu Oud engels kriel kriel mannetje Old english game partridge female Old english game bantam wheaten female Oud engels wild grijs reu

Old English game Geschiedenis


De old English game komt al sinds de 19e eeuw voor in Groot-Brittannië als afstammeling van de oude vechthanen. Dat ras is in meer dan duizend jaar weinig veranderd. Het is waarschijnlijk het eerste kippenras dat ooit in Groot-Brittannië werd ontwikkeld. Het zijn altijd vechthanen geweest. Voor een gevecht werden de kam en de halskwabben verwijderd om ze een agressiever uiterlijk te geven en beschadiging ervan tijdens het gevecht te voorkomen. Dit werd ‘dubben’ genoemd. Hoewel hanengevechten al sinds 1849 in veel landen verboden zijn, is het ras bij pluimveeliefhebbers nog steeds erg gewild als siervogel.

De Old English Game Club splitste zich in de jaren dertig in twee soorten: de carlisle en de Oxford. De carlisle old English game heeft een horizontale rug en een grote borst en komt voor in dertien verschillende kleurslagen, terwijl de rug van de oxford old English game een hoek van 45° met de grond vormt en er dertig verschillende kleurslagen zijn. Het zijn kleine vogels met dicht gevederte. Ze hebben een kleine kop met een grote, sterke snavel, kleine dunne oorlellen en halskwabben en grote ogen. Hun vleugels zijn groot en krachtig en hun poten sterk en kort. Ze hebben vier tenen die uitlopen in lange, gebogen nagels. Vanwege hun uitstekende spierverdeling leveren ze heel goed vlees. Er bestaat ook een krielversie die half zo groot is.

Old English game Gedrag


De old English game hen legt goed en is een uitstekende, betrouwbare broedster en een heel zorgzame moeder. De kuikens worden langzaam volwassen en de vechtlust zit er al van heel jongs af aan in. Over het algemeen zijn het rustige vogels, maar het is belangrijk om volwassen hanen uit elkaar te houden, want ze vechten elkaar letterlijk dood als ze hun gang kunnen gaan. Het zijn sterke, stevige vogels die ontzettend actief en lawaaierig kunnen zijn. Ze kunnen goed voedsel zoeken en kunnen goed als scharrelkip gehouden worden want ze verdragen het niet om opgesloten te zijn, omdat het echt nodig is dat ze actief bezig kunnen zijn. Ze kunnen wel 2 meter vliegen dus er moet wel voor een flinke omheining worden gezorgd. De hanen wegen ongeveer ruim 2 kilo en de hennen ruim 1½ kilo. Ze bereiken doorgaans een hoge leeftijd.

Old English game Variëteiten


De carlisleold English fowl komt voor in de volgende kleuren: zwart-rood (patrijs), zwartrood (tarwe), bruinrood, getoept, berk of grijs, gouden woerdkleur, zilveren woerdkleur, blauw-rood, tarwekleurige hen met blauwe staart, crele, koekoek, fluweel en eenkleurig wit, terwijl de Oxford old English fowl voorkomt in de volgende kleuren: donkerrood met zwarte borst, rood met zwarte borst, lichtrood met een gelommerde of gestreepte borst, zilver woerdkleur met een zwarte borst, gele woerdkleur met een zwarte borst, berken woerdkleur met een zwarte borst, donkergrijs met een zwarte borst, tarwekleurig grijs met een zuiver tarwekleurige borst, bruinrood met een bruine borst, oranjerood met een gestreepte borst, roodachtig bruin/geel met een roodachtig bruine borst, grijs/blauw met een donkergrijze borst, grijs/rood met een gestreepte borst, grijs/zilvergoud en honingkleur, fluweel, gespikkeld, wit, zwart, warm koperkleurige rug en bunzing, koekoek, geelberken met een bruine borst, henna, mof en kwastje.

Old English game Status


gangbaar

Old English game afbeeldingen

Birchen in de achtertuin
Blauwpatrijs Carlisle oud Engelse wildkrielhaan
Spangle OEG doffer en duivin
OEG Bantam
Oranje rood
Lekker droog op het terras!
Welke kant is hij op gegaan?
Ik zei toch dat ik het daar liet vallen!
Ik kan ze nog steeds niet zien!
Dave Mijn Cockerel
Mijn Broody Hen
Houtskool
Oud Engels spel
Oud Engels spel
Oud Engels spel
Oud Engels spel
Kip bij de hand
Kuikens zittend op hek
Kip in kooi
Kip poseert met paarse achtergrond
Kip in kooi
Haan die poseert
2 kippen in hun grote ren
Kippen in hun grote ren
Kip poseert voor de camera
Kip poseert voor de camera
Kippen poseren
Poseren
Poseren

Old English game te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Old English game te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Old English game


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.