Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Sultan

Sultan Geschiedenis


Dit ras wordt verondersteld te hebben gewoond in de kasteeltuinen van de Sultan van wat destijds Constantinopel werd genoemd. Daarom stond de vogel eerst bekend als 'Sultan's Fowl'. Miss Elizabeth Watts uit Hampstead introduceerde ze in 1854 in Engeland vanuit Turkije. Tijdens het interbellum stierf het ras bijna uit. Gelukkig werd het behouden door een aantal verschillende rassen te combineren, maar het houdt helaas wel in dat geen van de huidige vogels afstamt van de oorspronkelijke vogels van de Sultan. Ze leggen niet erg goed en worden vanwege hun aparte uiterlijk hoofdzakelijk voor sierdoeleinden gehouden. Het zijn kleine, volbevederde kippen. Op hun nek hebben ze een heel zwaar verenkleed, wat de kop er kleiner uit laat zien. Aan de kop zit een mof: drie klompen veren die een baard vormen en een heel grote, bolronde kuif. Daarvoor zit een v-vormige of hoornkam, die wordt verborgen door de kuif. Ze hebben vijf tenen en hun sporen zijn goed ontwikkeld, wat beschreven wordt als ‘gierensporen’. Hun poten zijn zwaar bevederd.

Sultan Gedrag


Sultans kunnen het best in een kleine ren worden gehouden, omdat ze niet goed zijn in het zoeken naar voedsel. Hun kuifveren hebben de neiging te bevriezen als de temperatuur onder nul daalt. Ze kunnen slecht tegen koud weer. Het zijn kalme vogels, die niet als agressief bekend staan en makkelijk kunnen worden gehanteerd. Het zijn daarom uitstekende huisdieren. De hennen worden niet snel broeds en het zijn dan ook geen bijzonder goede moeders. De kuikens ontwikkelen zich langzaam. Sultans kunnen goed vliegen en halen makkelijk de 2 meter, daar dient u dus rekening mee houden bij het aanleggen van de omheining.

Sultan Variëteiten


De enige erkende vorm van de sultan is de witte variëteit. De vogels hebben grijze poten en hun roodbruine ogen en rode oorlellen gaan schuil achter hun kuif. Er zijn ook zwarte en blauwe variëteiten van de Sultan geproduceerd.

Sultan Status


gangbaar

Sultan afbeeldingen

Laroya- almeria-spanje
8 weken oude hen
Sultan Trio
7 dagen oud.
Inger
Graaf
Sultan Cuckoo
Sultan Zwart
Lavendel Splash Sultan
Lavendel Splash Sultan
Sultan kuiken
Sultan chick
Sultan kuikens een week oud
Broers en zussen Rocky en Dumpling
Sultan kip
Rocky en Dumpling hebben onze hand opgevoed Sultan 'tieners'
sultan chick
Sultan Cuckoo 14 weken
Een volledig volwassen vrouwtje
Sultan
Een jonge vrouwelijke sultan (Charlie)

Sultan te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Sultan te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Sultan


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.