Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Fries hoen

Geel gestift vrouwtje Mannelijk

Fries hoen Geschiedenis

Het Friese hoen is een Nederlands ras waarvan wordt gezegd dat het, net als de koeien, van de Friese eilanden komt. Het is een heel oud ras; bij opgravingen op een van de eilanden bleek, dat het Friese hoen er zo’n 1000 jaar geleden al was. In Groot-Brittannië is het pas kort; voor de jaren tachtig werd het daar niet gezien.

Fries hoen Gedrag

Het Friese hoen is een klein ras, maar tegelijkertijd zijn het heel goede leghennen, die zo’n 230 eieren per jaar kunnen leveren. Omdat ze klein zijn hebben ze niet zo veel voedsel nodig. Ze broeden niet erg goed.

Fries hoen Variëteiten

De standaardkleuren van het Friese hoen zijn: goudgeloverd, zilvergeloverd en chaamsgeloverd. De chaamsgeloverde heeft de meest ongebruikelijke kleur en is het mooist, met verschillende nuances geel en roodbruin en een patroon dat door iedere lichaamsveer loopt, wat in geen enkel ander kippenras wordt gevonden. Bij alle kleurvarianten horen oranjekleurige ogen, witte oorlellen en leiblauwe poten.

Fries hoen Status

gangbaar

Verwante producten

Fries hoen afbeeldingen

Fries hoen te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Fries hoen te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Fries hoen

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.