Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Twents hoen

Twents hoen Geschiedenis


Het Twents hoen of Kraienkopp (Duits) is ontstaan op de grens tussen Nederland en Duitsland. Dit ras is vermoedelijk een kruising tussen de leghorn en de maleier dat oorspronkelijk werd ontwikkeld als legkip en later als showvogel. Het Twens hoen heeft een gele huid en een kleine walnoot kam. De vogel heeft een vrij fel voorkomen en heeft wat van het temperament van de maleier geërfd, hoewel ze over het algemeen een goed karakter hebben. Het ras is gefokt met het oog op weerstand tegen kou en ziektes. Ze zijn kunnen leven op een minimale hoeveelheid aanvullende voeding, naast het voedsel dat ze zelf vinden wanneer ze vrij kunnen rondscharrelen. Ze kunnen zeer goed tegen de kou. Wanneer de kuikens net uit het ei komen en niet door een hen zijn uitgebroed, dienen ze een beetje in de gaten te worden gehouden.

Twents hoen Gedrag


Het Twents hoen is een zeer actieve vogel die goed in staat is om zijn eigen voedsel te verzamelen. Deze vogel kan dan ook het beste worden gehouden wanneer het de gelegenheid heeft om vrij rond te scharrelen. Ze zijn heel goed in het vinden van insecten en slakken en dus heel geschikt om in een tuin te houden, zolang afrastering ze buiten de plaatsen houdt waar ze niet gewenst zijn! Het zijn zelfstandige dieren die niet bijzonder vriendelijk zijn tegen mensen, waardoor ze constant waakzaam zijn. Toch kunnen ze vrij tam worden als u hier vanaf dat het kuikens zijn aandacht aan besteedt. Over het algemeen zullen de mannetjes niet met elkaar vechten, hoewel dit afhankelijk is van de individuele persoonlijkheden. Hennen leggen tot wel tweehonderd wit-getinte eieren per jaar. Het zijn goede moeders die hun jongen zullen beschermen. Als het Twents hoen wilt gaan fokken zal dit dus niet zo moeilijk zijn aangezien de hennen het broed-werk voor hun rekening nemen.

Hanen wegen gemiddeld 2,7 kg, hennen zijn met 1,8 kg veel lichter.

Twents hoen Variëteiten


Patrijs, zilverpatrijs, blauwpatrijs, blauw-zilverpatrijs, geelpatrijs en witpatrijs

Er bestaan ook krielen van dit ras.

Twents hoen Status


Zeldzaam

Twents hoen afbeeldingen

Twents hoen te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Twents hoen te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Twents hoen


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.