Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Thaise vechthoen

Geschiedenis

Het Thaise vechthoen is afkomstig uit Thailand en is een groot ras (type bakivahoen). Ze hebben een rechte houding, hoewel minder overdreven dan de Shamo familie. De vogel heeft een zeer lange staart die haast horizontaal wordt gedragen en een bijzonder licht frame. Ze hebben een kleine kam en lellen en werden oorspronkelijk gefokt voor hanengevechten. Het ras staat ook bekend als Gaichon - 'Gai' betekent kip en 'Chon' betekent gevecht.

Gedrag

Het Thaise vechthoen heeft zeer sterke poten en is daarom het snelste ras binnen de Aziatische hard-gevederde soorten. Wanneer deze vogel rent is hij zeer wendbaar, wat hij waarschijnlijk te danken heeft aan zijn verwantschap met het bankivahoen. Het Thais vechthoen is goed in het zoeken naar voedsel en in veel Thaise dorpen scharrelen er dan ook een toom of twee van deze, halfwilde, kippen rond. Het is een sterk ras dat goed om kan gaan met extreme temperaturen en slechte weersomstandigheden. Het hok en de ren moeten sterk en goed vergrendeld zijn omdat deze slimme vogels zeer goed zijn in ontsnappen. Ze scharrelen graag vrij rond en wanneer ze hiervoor een zeer groot gebied tot hun beschikking hebben hoeven ze amper te worden bijgevoerd. Hennen leggen ongeveer 100 getinte eieren per jaar, maar door hun gespierde lichamen zijn ze niet goed in het uitbroeden van eieren. Wel zijn het goede moeders al kunnen ze een beetje té beschermend zijn. Ze kunnen aan een gemende toom worden toegevoegd. Veel mensen zijn van mening dat dit zelfs de beste manier is om deze vogel te houden omdat ze agressief kunnen zijn tegen soortgenoten.

Hanen wegen ongeveer 3.2kg en hennen 2.6kg.

Variëteiten

Zwart, geel-witte staart, bruin, goud, wit, grijs, blauw.

Status

Zeldzaam

Gerelateerde producten

Thaise vechthoen afbeeldingen

Thaise vechthoen te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Thaise vechthoen te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Thaise vechthoen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.