Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Marans

Geschiedenis

De Marans was een van de laatste rassen die in Groot-Brittannië werd geïntroduceerd. Het ras werd midden 19e eeuw in Frankrijk in de stad Maran ontwikkeld voor zowel het vlees als de eieren. Een Londense groothandelaar importeerde de eieren in het Verenigd Koninkrijk. De grote, bruine eieren vielen in de smaak en er was veel vraag naar. Dat leidde ertoe dat ook Engelse boeren de Maran gingen fokken.

Gedrag

Marans kunnen lui zijn. Als ze de gelegenheid krijgen worden ze heel gauw dik en daarom is het het best om ze zoveel mogelijk buiten te laten scharrelen om dat te voorkomen. Marans zijn makkelijk te verzorgen en als ze de ruimte krijgen zijn ze actief. Het is een tegen ziekten bestand ras.

Variëteiten

De meeste Marans die we tegenwoordig zien hebben de koekoekskleur, variërend van donkergrijs tot zilver. Ze hebben helderoranje ogen en witte poten. En het beste is nog, dat ze een bijna chocoladebruin ei produceren en heel sappig vlees hebben. In de jaren veertig waren ze populair op tentoonstellingen. Er bestonden toen veel meer kleuren, waaronder goud-koekoek.

Status

gangbaar

Verwante producten

Marans afbeeldingen

Marans te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Marans te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Marans

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.