Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Zijdehoen

Gold Gold vrouwelijk Blanke vrouw

Zijdehoen Geschiedenis


De oorsprong van zijdehoenders of silkies is onduidelijk, maar ze bestaan al enige eeuwen. Er wordt aangenomen dat ze uit India, China of Japan stammen en zo’n 200 jaar geleden in Europa terecht zijn gekomen. Hier werden ze verkocht als een kruising tussen een konijn en kip! Het is een lichtgewichtkip met een breed, dik uitziend lichaam dat bedekt is met fijne, pluizige veren. Ze hebben een korte, nogal haveloos uitziende staart en een kleine, sierlijke kop met een rechtopstaande volle kuif. De zijdehoen heeft een brede snavel, glad gezicht en zwarte, heldere ogen. De vogels hebben een ronde kam, ook wel moerbeikam genoemd. Hun wanglellen zijn hol, halfrond en niet erg lang. De poten zijn blauw-paars en voorzien van een vijfde teen.

Zijdehoen Gedrag


Zijdehoenders neigen naar broedsheid en zijn uitstekende moeders, al leggen ze maar weinig eieren. Het zijn kalme, vriendelijke, vertrouwensvolle en vrij levendige vogels, die niet kunnen vliegen en dus achter een lage omheining kunnen worden gehouden. In de tuin richten ze weinig schade aan. Omstreeks Kerstmis beginnen ze met het leggen van eieren. De hen gaat dan op een paar eieren zitten en blijft zelfs broeds als u haar eieren weghaalt. Silkies worden vaak gebruikt als pleegmoeders voor de eieren van andere hennen. In de zomermaanden leggen zijdehoenders geen eieren. Het verendek van deze vogel is niet waterdicht waardoor hij in droge omstandigheden dient te worden gehouden. Ze hebben echter niet veel ruimte nodig en kunnen in een vrij kleine ren worden gehouden. Ze hebben vrij snel last van kalkpoten, maar het zijn sterke kippen die goed tegen de kou kunnen. De soort met een zwarte huid en zwarte botten wordt in China als delicatesse beschouwd; ook gelooft men daar, dat de gemalen botten speciale genezende eigenschappen bezitten. Zijdehoenders hebben een levensduur van ongeveer 9 jaar en kunnen tam worden gemaakt en als echt huisdier worden gezien, wat ze bij uitstek geschikt maakt voor kinderen.

Zijdehoen Variëteiten


Zwart, blauw, goud, wit, patrijs, drievoudig gezoomd patrijs, drievoudig gezoomd zilver patrijs, grijs, koekoek, rood en eenkleurig roodbruin.

Zijdehoen Status


gangbaar

Zijdehoen afbeeldingen

Onze silkies
Zijden kippen
Silkies
Zijde haan
Engineering
Ik zei borstel de staart! mevrouw.
Een witte silkie kip met prachtige veren.
mini blauw bebaarde zijden kousen
Skyskwarker
Obi hen kenobi
Prinses laag
Een dwergkip verstopt in een groentetuin.
Onze Silkie duivin Bluebelle
witte zijdehoen kuikens
Kip in de tuin
Kip in ren
Close up van kip
een zwarte zijde en grijze zijde
zwarte silkiie
Kip in de tuin
Zijdehoen haan
Kip in ren
Onze zoon met zijn
Bailey
Egbert
Buffy - mijn gouden patrijs miniatuur
Lunar - mijn zilverpatrijs miniatuur Silkie
Mihoen
Een pluizige witte kip

Zijdehoen te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Zijdehoen te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Zijdehoen


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.