Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Grubbe baardkriel

Een prachtig schilderij van een witte mannelijke barbu du grubbe Een prachtig schilderij van een witte vrouwelijke barbu du grubbe

Grubbe baardkriel Geschiedenis


De Grubbe baardkriel of Barbu de Grubbe is de staartloze variant van de Antwerpse baardkriel die rond 1904 tot stand is gekomen in België. Ze hebben een korte, dikke nek, een compact lichaam, baard en geen staartveren. Het is een echte kriel omdat er van dit ras geen grotere variant bestaat. Zoals alle baardkrielen, is ook de Grubbe baardkriel een van de oudste 'echte' krielen.

Grubbe baardkriel Gedrag


Deze kleine, vriendelijk vogel is vrij zeldzaam. De Grubbe baardkriel kan makkelijk tam worden gemaakt en is vriendelijk tegen mensen. Ze kunnen goed in gevangenschap worden gehouden maar zijn geen goede leggers. Wanneer de hennen leggen, dan leggen ze kleine, witte/gebroken witte eieren. De hennen worden makkelijk broeds en zijn goede moeders. De Grubbe baardkriel heeft schone poten zonder veren. Het is een zeer kleine vogel, dus zorg ervoor dat wanneer u ze vrij laat rondscharrelen de tuin goed is afgezet. Omdat ze zo klein zijn kunnen ze door de kleinste gaten kruipen, en door hun kleine gewicht kunnen ze bijzonder hoog springen. Tijdens het paringsseizoen kunnen de mannetjes soms vrij agressief zijn.

Hanen wegen gemiddeld 650 g, hennen ongeveer 550 g. Deze vogels zijn geschikt voor kinderen omdat ze een kalm karakter hebben en handtam zijn, wanneer ze eenmaal gewend zijn aan hun eigenaren.

Grubbe baardkriel Variëteiten


Kwartel, lavendel, zwart, millefleur, gespikkeld, wit, porselein.

Grubbe baardkriel Status


Zeldzaam

Grubbe baardkriel afbeeldingen

Grubbe baardkriel te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Grubbe baardkriel te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Grubbe baardkriel


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.