Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Old english pheasant fowl

Old english pheasant fowl Geschiedenis

De old English pheasant fowl bestaat al enkele eeuwen en heeft de namen yorkshire pheasant, copper moss, golden pheasant en old fashioned pheasant gehad en is tegenwoordig een zeldzaam ras. De naam pheasant (fazant) heeft het ras te danken aan het getoepte pluimage van de hennen. De vogel kreeg zijn huidige naam in 1914. Doorgaans wordt de old English pheasant fowl gehouden voor zijn eieren maar de haan levert ook goed vlees. Het ras is geschikt om te houden in een landelijke omgeving. Het ras is eeuwen geleden ontstaan in Yorkshire en Lancashire (Engeland) en is verwant aan het hollands hoen en de derbyshire redcap. De veren zijn getoept en hebben een een gebogen rand aan het uiteinde van elke veer, ze hebben een rozenkam, een glad gezicht, witte oorlellen en lellen. Het is een elegante vogel met leigrijze, veerloze poten. Er bestaat een krielversie van de old English pheasant fowl die maar een kwart zo groot is maar die komt tegenwoordig nog maar zelden voor.

Old english pheasant fowl Gedrag

De old English pheasant fowl is een vrij wilde en actieve vogel die graag in bomen zit en het beste als vrije uitloopkip kan worden gehouden. Het zijn erge vogels die goed gedijen in de koude winters in het noorden van Engeland. De hennen leggen een behoorlijk aantal grote witte of crème kleurige eieren. De hennen gaan pas eieren leggen als ze ongeveer zeven maanden oud zijn. Ze worden broeds en zijn bijzonder goede moeders. Kuikens zijn energiek en sterk maar worden langzaam volwassen. Hanen wegen 2,7 - 3,2 kg en hennen 2,3 - 2,7 kg.

Old english pheasant fowl Variëteiten

Er bestaan twee variëteiten: goud en zilver. De gouden heeft rijke "bay coloured" veren met donkerder markeringen en de zilver heeft witte veren met kever groene/zwarte markeringen.

Gerelateerde producten

Old english pheasant fowl afbeeldingen

Old english pheasant fowl te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Old english pheasant fowl te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Old english pheasant fowl

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.