Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Lincolnshire buff

Lincolnshire buff Geschiedenis

De Lincolnshire buff ontstond in de jaren 1850 in Lincolnshire in Engeland. Het ras is voortgekomen uit de Shanghai, die bekend kwam te staan als de Buff Cochin, gekruist met verschillende rassen waaronder het oud Engels vechthoen en de red dorking. Het is een groot, snel groeiend ras dat ook gedurende de winter eieren legt en bovendien goed vlees levert. Het ras werd nooit gestandaardiseerd maar was bijzonder populair in Lincolnshire voor 1900. Het ras kwam tegen 1920 bijna niet meer toen de buff Orpington steeds populairder werd. In 1980 werd daarom een project gestart om het aantal Lincolnshire buffs in aantal te laten toenemen waarna het ras werd gestandaardiseerd. De Lincolnshire buff verschilt van de buff orpington omdat het een langere rug heeft, een veel dichter verendek heeft en de staart lager draagt. Ze hebben ook een lange, buff snavel, vijf tenen en gevederde witte poten.

Lincolnshire buff Gedrag

De jonge vogels krijgen snel hun veren en hennen leggen hun eerste eieren wanneer ze 24-26 weken oud zijn. De vogels hebben een rustig karakter en de hennen leggen rond de 120-130 eieren per jaar. De eieren zijn middelgroot tot groot, bruin getint en worden het hele jaar door gelegd.

Lincolnshire buff Status

Zeldzaam

Verwante producten

Lincolnshire buff afbeeldingen

Lincolnshire buff te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Lincolnshire buff te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Lincolnshire buff

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.