Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Lincolnshire buff

Lincolnshire buff Geschiedenis


De Lincolnshire buff ontstond in de jaren 1850 in Lincolnshire in Engeland. Het ras is voortgekomen uit de Shanghai, die bekend kwam te staan als de Buff Cochin, gekruist met verschillende rassen waaronder het oud Engels vechthoen en de red dorking. Het is een groot, snel groeiend ras dat ook gedurende de winter eieren legt en bovendien goed vlees levert. Het ras werd nooit gestandaardiseerd maar was bijzonder populair in Lincolnshire voor 1900. Het ras kwam tegen 1920 bijna niet meer toen de buff Orpington steeds populairder werd. In 1980 werd daarom een project gestart om het aantal Lincolnshire buffs in aantal te laten toenemen waarna het ras werd gestandaardiseerd. De Lincolnshire buff verschilt van de buff orpington omdat het een langere rug heeft, een veel dichter verendek heeft en de staart lager draagt. Ze hebben ook een lange, buff snavel, vijf tenen en gevederde witte poten.

Lincolnshire buff Gedrag


De jonge vogels krijgen snel hun veren en hennen leggen hun eerste eieren wanneer ze 24-26 weken oud zijn. De vogels hebben een rustig karakter en de hennen leggen rond de 120-130 eieren per jaar. De eieren zijn middelgroot tot groot, bruin getint en worden het hele jaar door gelegd.

Lincolnshire buff Status


Zeldzaam

Lincolnshire buff afbeeldingen

lincolnshire_buff
lincolnshire_buff
Mijn haan
Lincolnshire buff chicken

Lincolnshire buff te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Lincolnshire buff te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Lincolnshire buff


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.