Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Indian game

Blauwe vrouw Donkere man Vrouwelijk jubileum Jubileum man

Indian game Geschiedenis


Indian game kippen worden al sinds de 19e eeuw in Cornwall gefokt. Soms worden ze Cornish genoemd. De vogel stamt af van de Aseel, een Indiaas vogelras waarvan de naam ‘aristocratisch’ betekent. Hoewel de vogels er vervaarlijk en krachtig uitzien, zijn ze nooit als vechthanen gebruikt. Ze waren en zijn nog steeds gewild om hun grote hoeveelheid borstvlees. Vanwege hun vlees worden ze voor kruisingsdoeleinden gebruikt. Al heten ze Indian game, ze worden niet geklasseerd als standaard wedstrijddieren. Hun korte poten en toenemende breedte zijn in de laatste eeuw ontwikkeld. Vroeger hadden ze langere poten. Wat we tegenwoordig in de supermarkt vinden zijn kruisingen van dit ras.

Indian game Gedrag


De Indian game is zowel slim als mak en heeft een heel vertrouwensvolle natuur. Hun vreemde vorm maakt ze gevoelig voor luizen en mijten, omdat ze moeilijk onder hun staart kunnen pikken. Omdat het belangrijkste doel waarvoor ze gefokt worden hun vlees is leggen ze niet erg veel eieren. Ze kunnen broeds en beschermend worden. Door hun breedte kan het moeilijk zijn om een volgroeide vogel op te pakken. Ze hebben een lage roest en grote deurtjes om door te lopen nodig.

Indian game Variëteiten


De standaardkleuren voor deze vogel zijn donker, ‘jubilee’ en blauwgezoomd. Het gevederte van de vrouwtjes geeft ze een heel elegant aanzien. De veren zijn hard en dubbel gezoomd en zitten dicht op elkaar. De haan in de donkere kleur heeft geen gezoomd patroon, maar een goudgroene glans op zijn zwarte veren. De jubilee is wit waar de donkere zwart is en de vrouwtjes zijn ook weer mooi gezoomd. De blauwgezoomde vogel is de mooiste van de drie. Die is blauw waar de donkere zwart is. Op het borstbeen zit meestal een stukje zonder veren. De ogen zijn lichtrood of parelkleurig. De oorlellen zijn rood en de poten oranje of geel.

Indian game Status


gangbaar

Indian game afbeeldingen

Volwassen Indisch spel
Indiase wildkriel van goede kwaliteit
blauw Indisch spel
Shamo Rooster en Aseel Hen
Mijn Indiase spellen
kuikens
Lucky
Mijn haan
Mijn Indiase kip
Indiase Game Cook
Orloff Krielen
Kippen in hun ren kijken naar buiten
Kuiken in gras
Kip in kooi
Kippen poseren
Kippen poseren

Indian game te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Indian game te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Indian game


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.