Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Indian game

Geschiedenis

Indian game kippen worden al sinds de 19e eeuw in Cornwall gefokt. Soms worden ze Cornish genoemd. De vogel stamt af van de Aseel, een Indiaas vogelras waarvan de naam ‘aristocratisch’ betekent. Hoewel de vogels er vervaarlijk en krachtig uitzien, zijn ze nooit als vechthanen gebruikt. Ze waren en zijn nog steeds gewild om hun grote hoeveelheid borstvlees. Vanwege hun vlees worden ze voor kruisingsdoeleinden gebruikt. Al heten ze Indian game, ze worden niet geklasseerd als standaard wedstrijddieren. Hun korte poten en toenemende breedte zijn in de laatste eeuw ontwikkeld. Vroeger hadden ze langere poten. Wat we tegenwoordig in de supermarkt vinden zijn kruisingen van dit ras.

Gedrag

De Indian game is zowel slim als mak en heeft een heel vertrouwensvolle natuur. Hun vreemde vorm maakt ze gevoelig voor luizen en mijten, omdat ze moeilijk onder hun staart kunnen pikken. Omdat het belangrijkste doel waarvoor ze gefokt worden hun vlees is leggen ze niet erg veel eieren. Ze kunnen broeds en beschermend worden. Door hun breedte kan het moeilijk zijn om een volgroeide vogel op te pakken. Ze hebben een lage roest en grote deurtjes om door te lopen nodig.

Variëteiten

De standaardkleuren voor deze vogel zijn donker, ‘jubilee’ en blauwgezoomd. Het gevederte van de vrouwtjes geeft ze een heel elegant aanzien. De veren zijn hard en dubbel gezoomd en zitten dicht op elkaar. De haan in de donkere kleur heeft geen gezoomd patroon, maar een goudgroene glans op zijn zwarte veren. De jubilee is wit waar de donkere zwart is en de vrouwtjes zijn ook weer mooi gezoomd. De blauwgezoomde vogel is de mooiste van de drie. Die is blauw waar de donkere zwart is. Op het borstbeen zit meestal een stukje zonder veren. De ogen zijn lichtrood of parelkleurig. De oorlellen zijn rood en de poten oranje of geel.

Status

gangbaar

Verwante producten

Indian game afbeeldingen

Indian game te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Indian game te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Indian game

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.