Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Scots grey

Kriel vrouwtje Krielmannetje Vrouwelijk

Scots grey Geschiedenis


De Scots grey is een oud ras, dat teruggaat tot de 16e eeuw. Door de jaren heen is het bekend geworden onder verschillende namen, wat het moeilijk maakt om de exacte geschiedenis na te gaan. Belangrijke pluimveehistorici denken dat het ras een verfijning is van de inheemse Schotse vogel die op boerderijen werd gevonden. Het is nu een zeldzaam ras, dat voornamelijk wordt gefokt voor tentoonstellingsdoeleinden.

Scots grey Gedrag


De Scots grey staat bekend om zijn gehardheid en zijn mogelijkheid om het in ieder klimaat goed te doen. Ze leggen grote, witachtige eieren, wat verrassend is gezien hun afmetingen. De kuikens groeien goed en worden snel volwassen. Een Scots grey zijn niet zo goed in het uitbroeden van eieren. Wel leggen ze alle seizoenen eieren (witachtige kleur). Het is een behoorlijk sterk ras en een uitstekende voedselzoeker, dat dus veel ruimte nodig heeft. Ze roesten het liefst in bomen.

Scots grey Variëteiten


De Scots grey staat recht op zijn lange poten. Mogelijk zit er bloed in van zowel de Dorking als het vechthoen. De tekening lijkt erg op die van de Barred Plymouth Rock. Het enige verschil is dat de Scots Grey slanker is en dat de strepen niet zo duidelijk zijn Er is maar een kleur Scots grey en en ook maar een patroon, n.l. donkere en lichte strepen dwars over iedere veer. De oorlellen zijn rood en de ogen barnsteenkleurig. De snavel is wit met zwarte strepen. De poten zijn wit met zwarte vlekken.

Scots grey Status


gangbaar

Scots grey afbeeldingen

Alert Scots Grey haan.
Een paar Scots Greys die rondzwerven.
goed gedaan!
Scott's Grey Chickens (Eggna en mevrouw Cluck!)
kijk in mijn ogen!
twee beestachtige grijzen.
scots grijze broedeieren.
Scots grijze kuikens
Schotse grijze kip
Kip in kooi
Scots grey reu
Scots grey chicken

Scots grey te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Scots grey te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Scots grey


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.