Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Buttercup

Geschiedenis

De buttercup komt oorspronkelijk uit Sicilië en werd voor het eerst in de Verenigde Staten geïmporteerd in 1835. Ze hebben hun naam te danken aan hun ongewone kam die de vorm heeft van een kopje en aan hun prachtige gouden veren. Het zijn zeldzame vogels en de mannetjes en vrouwtjes hebben een heel verschillend verendek. De heren pronken met heel dieporanje veren en een groenachtige zwarte staart, terwijl de dames prachtig goudkleurig zijn met in evenwijdige rijen lopende zwarte lovertjes, waardoor ze er bijna gevlekt uitzien. Het zijn kleine, aantrekkelijke vogels. De oorlellen zijn meestal wit en de eieren zijn zachtgroen.

Gedrag

De buttercups zijn geen productieve eierleggers; ze geven maar een klein aantal kleine, witte eieren per jaar. Ook staan ze niet bekend om hun broedsheid. Het zijn wispelturige, actieve vogels, die er een hekel aan hebben om in een ren te zitten en veel liever buiten rondscharrelen als dat mogelijk is. Ze krijgen makkelijk bevriezingsverschijnselen aan hun ingewikkelde kam, dus er moeten maatregelen worden genomen als de temperatuur beneden het vriespunt komt. Ze zijn niet erg gesteld op contact met mensen en houden zich liever op een afstand. De kuikens worden vlug volwassen, maar de kopjesvormige kam heeft tijd nodig om zich helemaal te ontwikkelen.

Status

gangbaar

Gerelateerde producten

Buttercup afbeeldingen

Buttercup te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Buttercup te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Buttercup

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.