Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Japanse kriel

Blauwe vrouw Mannelijk Birchen mannetje

Japanse kriel Geschiedenis


De Japanse of Chabo kriel werd al in de 7e eeuw ontwikkeld in Japan, vermoedelijk vanuit Indo-Chinese rassen. Het ras kwam al in de zestiende eeuw naar Europa. De Japanse kriel heeft korte, schone, gele poten en een lange staart, die hoog gedragen wordt en flink naar voren steekt. Dit wordt meestal beschreven als ‘eekhoorntjesstaart’ en is voor de meeste rassen een reden tot diskwalificatie. Het lichaam is bijna U-vormig waardoor de vleugels zo laag hangen dat de toppen echt de grond raken. Ze hebben een regelmatig ingesneden enkele kam, die bij de hanen meestal vrij groot is. Hun gezicht en oorlellen zijn helderrood. Ze hebben een nogal waggelende gang door hun korte poten en brede bouw.

Japanse kriel Gedrag


De Japanse kriel is een ideale vogel voor mensen die op hun gras en tuin gesteld zijn, want ze kunnen niet goed graven omdat hun korte poten ze beletten de grond open te krabben. De hennen zijn uitstekende broedsters en ook heel beschermende moeders voor de kuikens, die na 20 dagen broedtijd uitkomen. Door hun korte poten en rijke bevedering hebben ze het moeilijk in slecht weer, maar ze kunnen in een afgesloten stadstuin worden gehouden. Ze moeten een heel schoon kippenhok hebben omdat hun vleugeltoppen de grond raken en dus makkelijk vuil worden. Japanse krielen met een grote kam hebben extra bescherming daarvan nodig als het koud is en vriest, want die kan gauw tekenen van bevriezing tonen. Omdat het zulke kleine, lichte vogels zijn kunnen sommigen erg goed vliegen, dus de omheining moet wel veilig zijn. Ze leggen maar weinig eieren en die zijn ook nog erg klein. Ze leven lang en zijn daardoor uitstekende huisdieren. Het zijn ideale vogels voor kinderen omdat ze over het algemeen vriendelijk, kalm en goed van vertrouwen zijn, maar de hanen kunnen wel eens agressief zijn. Aan de andere kant kraaien de hanen ook weer niet erg hard.

Japanse kriel Variëteiten


De Japanse kriel komt in verschillende kleuren voor, waaronder wit met zwarte staart, zwart, porselein, eenkleurig bruin met een zwarte staart, columbiaans bruin, wit en grijs, waarvan weer een aantal verschillende variëteiten bestaat. Je hebt ze ook in gekruld zijdevederig, zijdevederig, staartloos en gebaard en er is zelfs een grootkammige ondersoort, waarvan de hanen een enorme, uitzonderlijk grote kam hebben.

Japanse kriel Status


gangbaar

Japanse kriel afbeeldingen

Kip in aardbeienveld
Kip in gras
Kleine oranje kip in een zonnige tuin
Drie kleine gespikkelde kippen in een tuin
Kip in ren
Kuikens in de tuin
Zwartstaartgeel kriel
Japanse krielhaan.
Japanse krielhanen en hennen. Twee maanden oud.
Hallo(:
Black japanese bantam chabo
Birchen Man
brutale kippen
Japanse kippen
bleekgele en zwarte kuikens
Nieuwe baars
lol in de zon
leren zitten
Zwarte en bleekgele kuikens
buff japans kuiken
Kip in kooi
Japanse kip
Japanse kip
Japanse kip
Japanse kip
Poserend voor de camera
Japanse kip zit
Japanse krielkip zittend in ren
Japanse krielkip

Japanse kriel te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Japanse kriel te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Japanse kriel


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.