Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Barnevelder

Geschiedenis

De Barnevelder werd door de Nederlanders ontwikkeld in het dorp Barneveld. Het was de bedoeling om een hen te fokken die tegen een stootje kon, bruine eieren zou leggen en ook in het VK verkocht kon worden. De rassen waaruit de Barnevelder is gefokt zijn zorgvuldig gekozen: een Hollandse vogel gekruist met een Langshan, Brahma en cochin. De meeste Barnevelders zijn al lang verdwenen, maar die er nog wel zijn leggen goed, maar laat ze niet te dik worden!

Gedrag

Dit zijn luie kippen! Daarom moeten ze als scharrelkip worden gehouden om genoeg beweging te krijgen. Ze krijgen gele kuikens, die er heel lang over doen om hun latere donkerdere veren te laten groeien. De hennen worden gauw broeds, dit maakt ze makke kippen en goede moeders.

Variëteiten

Er zijn Barnevelders in verschillende kleurslagen: zwart, dubbelgestreept, patrijs en zilver. Alle variëteiten hebben heel opvallende oranje ogen en heel gele poten. Het zijn sterke vogels die goed leggen. Ze geven grote, bruine eieren.

Status

gangbaar

Verwante producten

Barnevelder afbeeldingen

Barnevelder te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Barnevelder te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Barnevelder

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.