Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Vorwerk hoen

Vorwerk hoen Geschiedenis


Het vorwerk hoen is afkomstig uit Hamburg (Duitsland) en werd hier tot stand gebracht door de fokker Oskar Vorwerk, die het ras zijn naam heeft gegeven. Hij ontwikkelde ze als gebruiksvogel, met banden zoals een Lakenvelder, in combinatie met een buff (in plaats van wit) verendek. Het ras werd voor het eerst gepresenteerd in 1912 en er wordt aangenomen dat het een combinatie is van lakenvelders, orpingtons, ramelslohers en andolusiërs. Het ras is zeldzaam en stierf na de Tweede Wereldoorlog bijna uit. Het zijn krachtige en compacte vogels met een brede rug en een diepe, ronde borst. De kop is rond en het gezicht met veren bedekt. De Vorwerk hoen heeft een enkele, middelgrote, gekartelde kam, middelgrote lellen en kleine witte oorlellen. Hun verendek is zacht en glanzend, de poten zijn leigrijs met vier tenen. Er bestaat van dit ras ook een krielvariant.

Vorwerk hoen Gedrag


Het vorwerk hoen is zeer goed in het zoeken naar voedsel en is dan ook zeer geschikt om op het erf van een (kleine) boerderij te worden gehouden. Deze kippen zijn gelukkig als ze vrij kunnen rondscharrelen maar vinden het ook niet erg om in een ren te worden gehouden. Het zijn alerte, drukke vogels met een niet al te grote eetlust. Kuikens groeien snel en worden snel volwassen. Het zijn goede vliegers, een goede afrastering is daarom van belang. De hennen leggen een behoorlijk aantal eieren met witte schalen en blijven ook tijdens de winter leggen. Ze zijn makkelijk tam te maken en zijn niet schuw. Hanen zijn tolerant naar elkaar en binnen een toom kunnen dan ook meerdere hanen worden gehouden.

Vorwerk hoen Variëteiten


Het vorwerk hoen komt slechts voor in één kleurslag: zwarte banden op een buff lichaam. Het duurt een tijdje voordat het patroon zich volledig heeft ontwikkeld en is doorgaans pas volledig na de derde rui.

Vorwerk hoen Status


vrij gangbaar

Vorwerk hoen afbeeldingen

Vorwerk Trio
Grote papa
Week oud
: D
Vorwerk trio.
Kuiken in de tuin
Acht weken oude Vorwerk Cockerel
Twee kippen op een houten ladder
Groot
Zadok, 1 dag oude vorwerk chick
salome, bruine hybride
Amos en Abigail
Vorwerk Hen
Welsummer Hen
Vorwerk chick 9 dagen oud
Vorwerk Cockerel
Vorwerk hen
Ik ben een vorwerk!
Kippen in de tuin

Vorwerk hoen te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Vorwerk hoen te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Vorwerk hoen


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.