Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Vorwerk hoen

Vorwerk hoen Geschiedenis

Het vorwerk hoen is afkomstig uit Hamburg (Duitsland) en werd hier tot stand gebracht door de fokker Oskar Vorwerk, die het ras zijn naam heeft gegeven. Hij ontwikkelde ze als gebruiksvogel, met banden zoals een Lakenvelder, in combinatie met een buff (in plaats van wit) verendek. Het ras werd voor het eerst gepresenteerd in 1912 en er wordt aangenomen dat het een combinatie is van lakenvelders, orpingtons, ramelslohers en andolusiërs. Het ras is zeldzaam en stierf na de Tweede Wereldoorlog bijna uit. Het zijn krachtige en compacte vogels met een brede rug en een diepe, ronde borst. De kop is rond en het gezicht met veren bedekt. De Vorwerk hoen heeft een enkele, middelgrote, gekartelde kam, middelgrote lellen en kleine witte oorlellen. Hun verendek is zacht en glanzend, de poten zijn leigrijs met vier tenen. Er bestaat van dit ras ook een krielvariant.

Vorwerk hoen Gedrag

Het vorwerk hoen is zeer goed in het zoeken naar voedsel en is dan ook zeer geschikt om op het erf van een (kleine) boerderij te worden gehouden. Deze kippen zijn gelukkig als ze vrij kunnen rondscharrelen maar vinden het ook niet erg om in een ren te worden gehouden. Het zijn alerte, drukke vogels met een niet al te grote eetlust. Kuikens groeien snel en worden snel volwassen. Het zijn goede vliegers, een goede afrastering is daarom van belang. De hennen leggen een behoorlijk aantal eieren met witte schalen en blijven ook tijdens de winter leggen. Ze zijn makkelijk tam te maken en zijn niet schuw. Hanen zijn tolerant naar elkaar en binnen een toom kunnen dan ook meerdere hanen worden gehouden.

Vorwerk hoen Variëteiten

Het vorwerk hoen komt slechts voor in één kleurslag: zwarte banden op een buff lichaam. Het duurt een tijdje voordat het patroon zich volledig heeft ontwikkeld en is doorgaans pas volledig na de derde rui.

Vorwerk hoen Status

vrij gangbaar

Verwante producten

Vorwerk hoen afbeeldingen

Vorwerk hoen te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Vorwerk hoen te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Vorwerk hoen

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.